Tuesday, April 30, 2024

Q1 Visma - Ingen börsnotering i sikte



Visma rapporterade sin första kvartal den 25 april och det ser starkt ut som vanligt. Jag önskar att jag hade kunnat köpa aktier här, men det finns fortfarande inte. Börsnoteringen har blivit flyttad på obestämd tid. Det pratades om 2023 om marknadsutsikterna är gynsamma, men det var det inte och 2024 är inte mycket bättre. Noteringen skulle ha skett i Norge, men det hade inte förvånat mig om Visma hade ändrat sig och valt Stockholmsbörsen istället.

Jag tror att dom väntar på riktigt goda tider för att sälja sina aktier på börsen till riktigt hög pris. Det är vad jag hade gjort också. Tror att bolaget noteras 2025 eller 2026 när räntorna faller kraftigt och vi ser en stark återhämtning i ekonomierna. Första kvartalet var stark:

Försäljning 675 meur, 18% tillväxt
8 förvärv under kvartalet
Ny marknad - Italien med första förvärv FiscoZen
EBITDA 203 meur, 37% tillväxt
Fritt kassaflöde 349 meur
1,8 miljoner kunder

Visma har fått en stark start på 2024, med en omsättning som ökade med 18%
jämfört med samma period föregående år och nådde 675 miljoner euro under Q1. Lika imponerande var nyförsäljningsnivån, med rekordmånga 150 000 nya kunder som anslöt sig till Visma under kvartalet. 

Efterfrågan på moderna SaaS-affärsverktyg är fortsatt stark, även i en mer osäker konjunktur, och Vismas produkter är attraktiva på marknaden. Visma fortsätter också att dra nytta av medvinden från den ökade digitalisering i allmänhet, med ett stadigt ökande antal europeiska länder som inför obligatorisk användning av digitala lösningar för att hantera kritiska affärsprocesser som redovisning, fakturering och skatt.

Visma fortsätter att öka användningen av generativ AI för att höja automatiseringsgraden i interna funktioner och i produkter för att skapa ännu mer värde för kunder. Som ett exempel har svenska HRM-applikation Flex släppt Flex Bot som bygger på generativ AI, vilket möjliggör effektivare svar på frågor från kunder. Den norska CMS-applikation ACOS har lanserat en AI-assistent för att hjälpa kunder att skapa bättre innehåll. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment