Saturday, May 4, 2024

Vårmarknad - Ett sätt att få in några tusenlappar på kontot



Årets första marknad är nu avklarad och det blev några tusenlappar extra på kontot. Försäljningen av kortspelet Fruit Salad och boken Två Månadslöner går fortsatt bra, så jag fortsätter så länge det håller i sig. Jag hade velat se större efterfråga, men handen på hjärtat, hur många är intresserade av sin privatekonomi? Det är få. Hur många vill lära sig mer? Också få. Samma gäller kortspelet, den säljs, men inte i den utsträckning jag hade räknat med när jag skapade den. 

Oavsett hur det går så är jag ändå nöjd att jag vågade tillverka den. Det gäller att hitta rätt kundkrets så säljs det bra. Boken har gått som smör i solsken eftersom mina följare älskar aktier, sparande och sin privatekonomi. Att sälja online är över förväntan. På marknader är det tvärtom, mycket svårare. Kortspelet säljer jag få online och många på marknader. Det gäller hela tiden att analysera och sälja rätt produkt, i rätt tid till rätt kund.

Varför går jag ens på marknader? Svaret är att jag tjänar mer än jag hade gjort på börsen. Jag får över 10% per såld produkt. På börsen behöver man vänta ett helt år för att kanske få 7-8%. På marknaden behöver jag inte vänta, jag får det garanterat samma dag. Dock behöver jag vara en god säljare vilket jag tror att jag har blivit.

En annan sak är att det är mycket roligare att träffa folk, prata med dom, visa olika produkter, hjälpa dom att välja en present och liknande. Jag har även fått många kontakter och tips på andra marknader och det känns att jag är med i en social sammanhang. På börsen är man oftast fastklistrad framför skärmen och jag behöver en lite paus från det då och då. 

Vill säga tack till alla som jag har träffat, till alla som har köpt från mig och till alla som har skrivit till mig efteråt. Vill du stötta bloggen och mig så kan du gärna kika på min webbshop. Förutom fina produkter kan du fortsätta följa bloggen och lära dig mer om mina och min frus olika sidoinkomster, börsen och hur man gör för att få pengarna växa, sakta men säkert. Man behöver inte vinna på lotto. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment