Monday, June 3, 2024

Ny sidoinkomst som ger över 5000 kr per månad



Två inkomster är bättre än en. Därför ska man ha en partner som har två jobb. Nej, skämt åsido så har jag något viktigt att berätta. Det jag undrar är om du vill också ha en sidoinkomst som ger dig över 5 000 kr i månaden? Låter för bra för att vara sant? Det är det inte. Dock måste du svara ja på följande frågor.

Kan du simma? Är du fysiskt stark? Gillar du värme? Är du stresstålig? Gillar du att hjälpa människor? Bor du nära en brandstation? Svarar du ja på alla dessa frågor så har jag något för dig. Den sista frågan har säkert avslöjat det redan. 

Varje sommar så söker räddningsstjänsten personal. Klarar du av alla utbildningar, så kan du bli en deltidsbrandman eller deltidsbrandkvinna. Ett annat ord för det är RiB vilket står för räddningstjänst i beredskap. Händer det ingenting på din enhet under den veckan som du har beredskap så får du över 5 000 kr brutto. Själva arbetet är att du ska befinna dig nära stationen och är tillgänglig. Du ska vara på brandstationen och redo inom 6-10 minuter om larmet går.

Det är olika hur ofta larmet går, det kan vara dagligen, det kan vara en gång i veckan. Beror helt och hållet vart i landet man befinner sig. Alla larm är olika, ibland är det falsk larm (någon som bränt sina pannkakor på jobbet) och då får man åka dit och tillbaka utan att göra något. Det kan även vara skogsbränder, bilolyckor, tågolyckor, mindre bränder, första hjälpen eller drunkningsolyckor.

Vid varje utryckning så får du betalt extra per timme utöver dom 5 000 kr. Minns inte exakt alla belopp nu utantill, men första timmen är ungefär 330 kr, sedan 250 kr från timme nummer två till åtta. Sedan blir det högre igen. Själva grundlönen för alla utbildningar och övningar är ungefär 180 kr per timme. Man kan spara ihop rätt så mycket pengar på en månad om man jobbar lite extra då och då.

Jobbet passar inte alla och dom flesta bor långt bort från stationen, men är du som jag, som har hyfsad bra fysisk form, bor nära stationen och kan jobba hemifrån i 7 dagar under en månad så hade det passat dig. Därför har jag tränar mycket senaste månaderna, för att ha bättre kondition inför jobbet. Ja, jag blev antagen!

Förutom att träffa trevliga människor på räddningstjänsten, så lär man sig massor med nyttig information om hur man räddar liv och förebygger olyckor. Otroligt givande jobb som jag har tackat ja till. Senaste veckorna gick jag igenom övningar och kontroller (berättar mer om det i ett annat inlägg) och min första beredskapsvecka börjar troligtvis redan i juni. Såklart berättar jag även för er om hur det går.

Att jobba 100% och jobba extra på ett annat jobb, samtidigt skriva en blogg, följa börsen, sälja böcker, kortspel och örhängen på marknader och en massa annat kommer inte att vara lätt. Men det ser jag som en temporär och rolig utmaning. Om det vore lätt hade alla gjort det. På grund av räddningstjänsten så kommer mina sidoinkomster slå rekord i år. 

Två Månadslöner

4 comments:

  1. Anonymous03 June

    Hej,
    Låter spännande vet att de hade antagningar på orten där jag bor också. Men jag hade ett jobb tidigare med jour på ett rullande schema, men jag hade svårt med det. Tycker det är lite för jobbigt att veta att det kan komma ett larm precis när som helst, precis när du hoppat in i duschen, satt dej på toa, lagt dej för att sova, börjat med maten eller vad som helst. Som sagt det passar inte alla, jag hade väldigt svårt för den biten. Men hoppas du har bättre psyke än vad jag har när det gäller den biten :)
    MVH
    /Poor Bastard

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är precis det du beskriver plus att det kan vara jobbigt med olyckor. Man vet ju inte hur man kommer hantera jobbiga situationer som när någon blir påkörd, skadad eller avliden. Det blir nog tufft. Vi får se om jag klarar av det. Det blir en lärdom helt enkelt.

      Delete
  2. Anonymous03 June

    tjena,jag har varit med i brandkåren på min ort i tio år nu i sommar.
    Det är som du säger en bra sidoinkomst, förra månaden fick jag ut 8500 pga att jag hade en hel del larm,utbildningar och jag hade jouren hela påsken som ger dubbel (tror jag) jourersättning.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för din insats! Det verkar vara en härlig gäng här hemma hos mig. Ser fram emot att börja.

      Delete