Portfölj

Aktiefördelning per den 30 april 2022


Aktieutveckling per bolag


Portföljutveckling för olika perioderEftersom jag inte känner mig trygg att publicera exakta belopp på mina investeringar får ni nöja er med senaste kurs, min inköpspris och den totala avkastningen sedan jag började investera januari 2018. (Vissa aktier blev köpta senare). Ändringarna i portföljen görs extremt sällan. Min strategi är att köpa mer eller behålla. Portföljen har en bra blandning av olika branscher, små och stora bolag samt bolag jag känner väl.

Tanken är att visa vilka bolag jag investerar i och hur det går för dom. Alla har olika förutsättningar att spara och det viktigaste av allt är att pengarna växer medan man sover. Det kan man verkligen se i kursutvecklingen... Nedgången i mars 2020 är såklart på grund av oro kring Covid-19. Min första riktiga börskrasch på -30%.

Februari 2022 har Ryssland påbörjat krig med Ukraina som också syns i portföljutvecklingen. Nedgången är dock inte lika dramatisk som under Covid-19. Än så länge presterar min portfölj bättre än Sverige index (alla aktier). Många säger att det är svårt att slå börsen och rekommenderar istället att köpa indexfonder.

Bilderna uppdateras varje månad vid månadsskifte.

God avkastning på er!

Två Månadslöner

8 comments:

 1. Hej TM!
  Det där är en riktigt fin basportfölj du skaffat dig, kul att se. fortsätt nu bara den fina resan du påbörjat så kommer allt att gå vägen för dig.

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, hoppas verkligen på det! Tack för din kommentar och välkommen tillbaka!

   Delete
 2. hyfsad portfölj, dock känns största innehavet swedbank som ett riktigt sänke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, med tanke på utdelningar som jag fick under 2018 och 2019 från Swedbank så ligger jag endast -10%. Som det ser ut nu så har banken vänt uppåt och inom snar framtid blir kursen mycket högre än den är idag.

   Delete
  2. och vad är snar framtid?

   Delete
  3. När det kommer meddelas ut om banken får böter samt när räntan börjar gå upp, då tjänar banken mycket mer pengar. Under tiden får man en bra utdelning på 5+%

   Delete
 3. Hej, fin portfölj. Ungefär hur mycket kapital har du investerat och över hur lång tid?
  mvh, g

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Eftersom min familj, släkter, kompisar och arbetskamrater läser bloggen så vill jag inte skriva hur mycket pengar det handlar om. Målet är att spara minst 10% av månadslönen på lång sikt, vissa månader kan det vara mindre och vissa mycket mer. Det varierar beroende på omständigheter.

   Första aktie köpte jag i januari 2018 och sedan köpt till fler bolag allt eftersom. Nu är jag väldigt nöjd med portföljen och ingen bolag kommer att lämna såvida något extremt händer.

   Letar även efter nya bolag, men då ska det vara bolag som jag tror på lång sikt. Tack för din kommentar!

   Delete