PortföljAktieportföljen per den 2024-01-31
Utveckling sedan start jämfört med Sverigeindex (alla aktier)
InköpsprisPortföljen har 6 olika branscher och varje bransch står för ungefär 17%. Det finns Mat i portföljen (Axfood och Ahold Delhaize), Finans (Investor, Swedbank och Avanza), IT/Spel (Fortnox, Take Two och Embracer), Fastigheter (Castellum), Skog (SCA, Nordic Paper och Billerud) samt Industri (Nibe, Volvo, Securitas och Tesla). Jag har lagt in ungefär samma summa pengar i varje bransch och sedan får den växa som den vill. 

Aktieportföljen och graferna uppdateras i slutet av varje månad. Du kan se precis vad jag äger, hur många procent av portföljen, vilket snittpris jag har betalat och hur det har gått sedan start. Större förändringarna i portföljen görs väldigt sällan. Tanken är att behålla långsiktigt och fylla på i befintliga innehav.

Portföljutvecklingen ska prestera bättre än Sverigeindexfond. Hittills har den presterat väl, oavsett covid-19, krig i Ukraina under 2022 eller någon annan nedgång. Det är svårt att göra större bedömningar under så kort period som 7 år. Över 10% per år i avkastning som jag förväntar mig att den ska ge.

Två Månadslöner

10 comments:

 1. Hej TM!
  Det där är en riktigt fin basportfölj du skaffat dig, kul att se. fortsätt nu bara den fina resan du påbörjat så kommer allt att gå vägen för dig.

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, hoppas verkligen på det! Tack för din kommentar och välkommen tillbaka!

   Delete
 2. Anonymous20 December

  hyfsad portfölj, dock känns största innehavet swedbank som ett riktigt sänke

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, med tanke på utdelningar som jag fick under 2018 och 2019 från Swedbank så ligger jag endast -10%. Som det ser ut nu så har banken vänt uppåt och inom snar framtid blir kursen mycket högre än den är idag.

   Delete
  2. Anonymous11 March

   och vad är snar framtid?

   Delete
  3. När det kommer meddelas ut om banken får böter samt när räntan börjar gå upp, då tjänar banken mycket mer pengar. Under tiden får man en bra utdelning på 5+%

   Delete
 3. Anonymous01 April

  Hej, fin portfölj. Ungefär hur mycket kapital har du investerat och över hur lång tid?
  mvh, g

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Eftersom min familj, släkter, kompisar och arbetskamrater läser bloggen så vill jag inte skriva hur mycket pengar det handlar om. Målet är att spara minst 10% av månadslönen på lång sikt, vissa månader kan det vara mindre och vissa mycket mer. Det varierar beroende på omständigheter.

   Första aktie köpte jag i januari 2018 och sedan köpt till fler bolag allt eftersom. Nu är jag väldigt nöjd med portföljen och ingen bolag kommer att lämna såvida något extremt händer.

   Letar även efter nya bolag, men då ska det vara bolag som jag tror på lång sikt. Tack för din kommentar!

   Delete
 4. Anonymous15 July

  Hur ser portföljen ut idag, innehav, etc?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tittar på portföljen bara 1 gång i månaden och lägger in uppdateringen här, följer inte den dagliga förändringar i värdet. Det hoppar upp och ner hela tiden. :) Ser du inte bilderna högst upp? Ska lägga till fonden också i slutet av månaden.

   Delete