Om mig
Välkommen till min blogg! 

Jag är utbildad lönekonsult, är 30 år gammal och arbetar idag på ett lönekontor med löpande lönearbete, lönehantering och lönekörning. Om det är någon som förstår vikten att få rätt lön i rätt tid så är det jag. 

Det som är ännu viktigare är att betala sig själv först innan man betalar alla räkningar och spenderar resten. Det som du betalar dig själv kan du antingen spara eller investera. Vill du att dina pengar ska växa, behöver du investera på börsen, då det historiskt visar att det är det bästa sparformen. 

Drömmen är att spara ihop en summa som kan ge en extra månadslön varje år och sedan fortsätta för att få två månadslöner varje år och så vidare...

Mitt intresse för aktier började i december 2017, sedan dess har jag loggat in på mitt konto varje dag, följt börsen, nyheter, världens ekonomi och mina bolag. Det är viktigt att mina bolag tjänar pengar och delar med sig med mig i form av utdelning som jag återinvesterar och blir större ägare för varje år som går, oavsett om börsen går bra eller dåligt för att i längden går börsen upp. Min portfölj ser nästan likadant ut idag som i början. Jag gjorde väldigt få ändringar under åren som gått och känner mig trygg med aktiefördelningen.

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Blir det inte stressigt att gå in och kolla hela tiden när du ändå har ett långt investeringsperspektiv? Min tanke är att låta det vara. Fylla på vid lön och utdelningar men annars glömma. Jag blir lätt besatt å andra sidan så jag försöker ha det så här så att jag skall kunna ha ett liv. Nu i korona-distansarbets-vintertider passar det att läsa på men sen får det sköta sig utan mig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har en poäng här, att jag loggar in alldeles för ofta men min strategi är att aldrig förlora pengar. Jag mår bättre när jag följer nyheter dag för dag och vet ungefär vad som händer i världen och i mina bolag. Dom klarade covid kraschen mycket väl och jag är fortsatt trygg med mina bolag.

   Ibland kan vilket bolag som helst gå ner kraftigt. De kan få böter för kartell bildning, för fusk, VD kan gå till fängelse och bli straffad, kan bli väldigt dålig batch av produkter m.m.

   Av någon anledning mår jag mycket bättre när jag har lite koll. Sen är det roligt att vara uppdaterad och kanske även berätta för andra.

   Det som jag skulle lita på 100% och kunnat ta ledigt från börsen är bred indexfond. Men den köper jag senare, när pensionen närmar sig.

   Delete
 2. Du har ju bevisligen klarat det bra! Och är generös med det du vet, tack för det säger nybörjaren. Det är så svårt att inte dras med i alla aktietips nu när jag läser lite överallt. Men varje dag kommer det en raketaktie, som nu Cellink, och ropar köp mig. Då tittar jag på din aktielista att där finns inte några hysteriköp och försöker tagga ner. This too shall pass.
  Ha en bra helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, väldigt bra kommentar! Det är jag som ska tacka. Håller med, sociala medier hype`ar vissa bolag. Jag tror dom kör "momentum strategi". När kursen pekar uppåt och alla vill ha aktien det finns inga begränsningar då, tycker dom iaf. Som du säger verkligheten hinner ikapp sen och den faller kraftigt.

   Vilket bolag som helst kan hamna i momentum, nu var det nyligen volvo som steg kraftigt uppåt, det kan lika väl vara nåt annat snart som Securitas.

   Ha det bra sålänge och god avkastning på dig

   Delete