Om migVem är Två Månadslöner? Jag är 31 år gammal, har sparat på börsen sedan 2018, har två utbildningar, den ena är Produktionsledare inom förpackningsindustri och den andra är Lönekonsult. Just nu jobbar jag som Lönekonsult på ett mindre företag. Är gift, har hund och några mindre fiskar. Några kanske undrar varför ska ni följa min resa och vad är min resa?

Målet från början var att spara ihop en miljon på börsen och få ungefär två månadslöner i utdelningar. Runt 4% är rimlig antagande. Målet har såklart ändrats lite när jag la till fonder i portföljen. Hemma hos oss har vi nu över 10 olika sidoinkomster, vissa får vi ofta, vissa sällan, men det byggs på kontinuerligt. Vi är redan miljonärer om vi räknar ihop allt vi äger och tar bort skatter och skulder. Så det finns ett och annat jag kan om pengar och hur man sparar dom.

Bloggen har funnits i flera år nu med återkommande inlägg, ungefär varannan dag. Dom handlar om allt möjligt kring sparande, börs och privatekonomi. Jag bor i Småland och har snållännings tankesätt. Att spara pengar är det bästa jag vet, dom ska sparas, amorteras, investeras och för mig personligen ger dom mycket glädje och trygghet. Kanske jag får också gå i tidig pension?

Två Månadslöner4 comments:

 1. Blir det inte stressigt att gå in och kolla hela tiden när du ändå har ett långt investeringsperspektiv? Min tanke är att låta det vara. Fylla på vid lön och utdelningar men annars glömma. Jag blir lätt besatt å andra sidan så jag försöker ha det så här så att jag skall kunna ha ett liv. Nu i korona-distansarbets-vintertider passar det att läsa på men sen får det sköta sig utan mig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du har en poäng här, att jag loggar in alldeles för ofta men min strategi är att aldrig förlora pengar. Jag mår bättre när jag följer nyheter dag för dag och vet ungefär vad som händer i världen och i mina bolag. Dom klarade covid kraschen mycket väl och jag är fortsatt trygg med mina bolag.

   Ibland kan vilket bolag som helst gå ner kraftigt. De kan få böter för kartell bildning, för fusk, VD kan gå till fängelse och bli straffad, kan bli väldigt dålig batch av produkter m.m.

   Av någon anledning mår jag mycket bättre när jag har lite koll. Sen är det roligt att vara uppdaterad och kanske även berätta för andra.

   Det som jag skulle lita på 100% och kunnat ta ledigt från börsen är bred indexfond. Men den köper jag senare, när pensionen närmar sig.

   Delete
 2. Du har ju bevisligen klarat det bra! Och är generös med det du vet, tack för det säger nybörjaren. Det är så svårt att inte dras med i alla aktietips nu när jag läser lite överallt. Men varje dag kommer det en raketaktie, som nu Cellink, och ropar köp mig. Då tittar jag på din aktielista att där finns inte några hysteriköp och försöker tagga ner. This too shall pass.
  Ha en bra helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, väldigt bra kommentar! Det är jag som ska tacka. Håller med, sociala medier hype`ar vissa bolag. Jag tror dom kör "momentum strategi". När kursen pekar uppåt och alla vill ha aktien det finns inga begränsningar då, tycker dom iaf. Som du säger verkligheten hinner ikapp sen och den faller kraftigt.

   Vilket bolag som helst kan hamna i momentum, nu var det nyligen volvo som steg kraftigt uppåt, det kan lika väl vara nåt annat snart som Securitas.

   Ha det bra sålänge och god avkastning på dig

   Delete