Thursday, April 1, 2021

Vi säljer huset!I stort sett varje dag jobbar vi hemma, som ni ser i bilden så har vi kapat ett hål för ugn och kylskåp, vi fick rätta till takpaneler, gipsa och spackla väggarna och nu är det golv som gäller. På ett ställe var det lite ojämnt, så det är bara att göra om och göra rätt. Sen ska det målas och när köket kommer kan vi börja sätta ihop stommar m.m.

Spisen som vi hade ville jag slänga, men min fru tyckte att vi kunde sälja den. Trodde verkligen inte att någon skulle köpa den och vips fick vi 500 kr för den. Jag sa till min fru att det är dina pengar, gör vad du vill med dom. Det förtjänar hon.

Eftersom vi inte har spis längre så grillar vi ute varje dag förutom när det spöregnar. Vi har även mikro kvar och ibland köper vi pizza, sushi eller hamburgare. Lyxproblem? Det känns som för mycket av det goda och jag saknar att till exempel koka pasta, hur dumt det än låter.

Känns som att vi har lagt hur mycket tid som helst på huset sedan vi köpte den för 5 år sedan. Vi har bytt värmesystem, gjort om trädgården, badrum, målat om alla rum, gjort i ordning källaren, målat huset, rättade till belysning, byggt om veranda, sågat ner träd, bytt staket, golv på hela första våningen med mera. 

Jag och min fru satt och diskuterade förra veckan och vi kom fram till att vi vill sälja huset när vi är färdiga med köket, vi orkar inte mer. Det tar alldeles för mycket tid, energi och pengar. Jag räknade på vårt kvarvarande bolån och uppskattade en rimlig pris för huset. Om vi säljer den när köket är klart så borde vi få mellan 850 - 900 tusen kronor efter alla skatter är betalda.

Tanken är att stora delen av summan ska investeras på börsen och vi behöver även byta bil inom snar framtid. Hoppas att pandemin är över nästa år så vi kan även resa lite för det var alldeles för länge sedan vi var utomlands. Så nu är det bestämt att vi säljer huset nästa år och samtidigt blir jag Avanza miljonär. Det ser jag fram emot!

Två Månadslöner

8 comments:

  1. Vad blir det flytt till? Lägenhet?
    /Arbetsplanen

    ReplyDelete
  2. Anonymous07 April

    Jag gick på det under några sekunder! ;D / En trogen läsare

    ReplyDelete