Tuesday, July 23, 2024

Hemester är det bästa man kan göra



Min semester är över för i år och tiden gick otroligt fort kan jag säga. Av dom 30 dagar som jag var hemma var 10 av dom riktigt bra, 10 var okej och 10 var riktigt dåliga. Man fick anpassa sig helt enkelt efter väder. Inne, ute, varmt, kallt och så vidare. Har inte gjort speciellt mycket eller något utöver det vanliga.

Mest var det trädgård, serier, lite renovering i garaget, spel, mat och bad. Har även besökt några olika platser runtom i Småland och Skåne. Hemester som vissa brukar kalla det. Utomlands åker jag under hösten och det blir Tyskland denna gången. Nästa år blir det något annat. Försöker att få ihop en kortare utlandsresa varje år. 

Att ha semester hemma i Sverige har sina fördelar. Är det dåligt väder så sparar man pengar genom att vara just hemma. Är det fint kan man åka iväg till havet eller besöka något unikt. Restauranger, glass och olika inträdesbiljetter kostar, men samtidigt stöttar man lokala företagare och det känns ändå skönt på något sätt. 

Att slippa långa köer, flygplatser, trängas med folk, lära sig nytt språk på några dagar och svettas i 35 graders värme är det väldigt skönt. Jag blir i alla fall mer utvilad hemma med andra ord. Såklart om man inte har en massa familjemedlemmar som ska besökas och som kommer på besök. Det tar mycket energi och tid det med.

Många slösar tid och pengar under sin semester, få tänker tvärtom. Tänk om man kan renovera något hemma och öka husets värde? Tänk om man har en extrajobb under sommaren och kan få in några tusenlappar? Tänk om man har en sidoinkomst eller står ute på en marknad under semester och säljer av lite saker? Man kan få in mycket pengar på kort tid.

Om du har läst bloggen tidigare så vet du, att jag och min fru har gjort alla dessa saker. Vi renoverade uthuset, den fick en ny och fräsch insida. Har jobbat som brandman i beredskap (mer om det kommer inom några dagar), vi fortsatte sälja våra produkter och stod på en marknad i småland. Alla kan göra det, men dom flesta väljer istället att åka utomlands med familjen, mitt i sommaren. Just juli har extremt höga priser. Man kan åka på samma resa, samma ställe för hälften av pengarna i september till exempel.

Två Månadslöner

11 comments:

  1. Anonymous23 July

    Hur åker man med familjen i september? Barnen är på skolan - visst kan man skippa skolan men det är rätt respektlös till lärarna/skolan

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 vecka är respektlös?

      Delete
    2. Anonymous23 July

      Ja det tycker jag - och ger av vibbar av 'vi är bättre än ni andra'. Men alla har olika uppfattningar förstås

      Delete
    3. Helt klart att alla är olika. Jag hade tagit barnen och åkt när det är billiga biljetter och få turister.

      Delete
    4. Anonymous26 July

      Den inställningen är nidbilden av bortskämda nittiotalister. Var snäll och respektera de lagar och regler som finns av en anledning. Du är inte bättre än andra.

      Delete
    5. Man lär sig knappt någonting i grundskolan ändå. En missad vecka kommer man ikapp med på 10 minuter. Tror inte läraren bryr sig så mycket heller om någon är bortrest en vecka. Det som är mer oroande är att barn vabbar 10 dagar varje månad. Så sjuka barn är ju inte. Har själv gått i skolan alla dagar med rinnande näsa och ibland feber.

      Delete
  2. Anonymous23 July

    Vi åker alltid i september 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det gör vi med när det går, och Maj

      Delete
  3. Anonymous23 July

    Som pensionär har jag bokat in 4 veckor på Gran Canaria vintern 2025.Lagom temperatur runt 21 grader och det är underbart att kunna gå i shorts när det är vinter och kallt hemma i Sverige.Jag njuter av lata och lugna dagar oavsett om jag är hemma eller utomlands då jag älskar att ta det lugnt och bara göra det jag vill för stunden.Ta en lugn promenad se mig omkring stanna och äta lite annan mat än vad jag gör hemma och dricka lite vätska, men ingen alkohol för min del.Se lite annat än vad jag gör när jag är hemma då det mestadels blir tv:n och datorn som är favoritsysselsättningen.Prata med människor som man aldrig skulle ha träffat när man mestadels är hemma i sin bostad Sverige.
    Mvh Peter Jansson

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter som en härlig pension! När gick du och vad jobbade du med innan?

      Delete
  4. Anonymous31 July

    Jag är lat och vill ha lat semester.

    ReplyDelete