Thursday, July 30, 2020

Securitas rapport Q2 2020Efter att ha läst rapporten och lyssnat på webbpresentationen i 1,5 timme förstod jag att det var en jobbig kvartal både i Europa och USA för Securitas. Största påverkan var i flygbolag där Securitas tappade intäkter. Just nu håller länder på att lätta på restriktioner vilket ger en viss hopp för återhämtning för Securitas. Det fanns även vissa områden inom säkerhet som växte på grund av covid-19. 

För att sammanfatta kvartalet så var den rätt dålig i min uppfattning, vinsten minskade med -31% denna kvartal, men bättre än vad analytikerna hade förväntat sig så aktiekursen steg något.

Nettoomsättning 26 556 Mkr (27 684 Mkr) 
Resultat 1 075  Mkr (1 377 Mkr) 
Resultat per aktie 1,50 kr (2,18 kr) 


Som tur är så fick Securitas statlig stöd under tiden medarbetare var permitterade. Det kommer förmodligen en stöd till under Q3 i USA. Hittills till och med sista juni har Securitas tjänat 3,11 kr per aktie och för helåret förväntar jag mig minst det dubbla 6,22 kr. En genomsnittlig P/E tal på 17 skulle ge en rimlig pris för i år på minst 106 kr. Allt under är fynd. 

Marknaden tror på 8 kr i vinst i år och det gånger 17 skulle ge en rimlig pris på 136 kr. Kursen alltså kommer variera fram till nästa kvartal runt eller under 136 kronor. Tycker att just nu är det för dyrt och fyller inte på fler aktier. Just nu handlas aktien för 131 kr.

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Tack för den sammanfattningen! Jag har inte hunnit läsa rapporten själv ännu, så gillar att du skriver lite kortfattat när du läst :-).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad skönt att du gillar det! Brukar inte få många kommentarer på mina rapport sammanfattningar :D Ibland tittar jag även tillbaks hit när börsen faller för att kolla upp hur jag tänkte och vad bolaget är värd. Jag fortsätter med rapporter i augusti, har några kvar :) Tack och ha en fin kväll/helg!

   Delete
 2. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete