Wednesday, August 5, 2020

Vad har hänt med min fond?Det finns säkert någon som undrar varför syns inte min fond någonstans och jag pratar aldrig om den. Jo, det finns en bra förklaring till det. Vill bara stryka under att SPP Aktiefond USA är kvar i min portfölj och jag hoppar oftast över den vid månadsrapporteringar för att den är så liten att det är inte värt att nämna den. Under 0,5% av totala portföljvärde.

Jag har även nyligen lagt till en ny fond i portföljen som heter Swedbank Robur Ny Teknik. Denna fonden har presterat bland de bästa fonderna flera år i rad och nu när många jobbar hemifrån använder vi teknik ännu mer. Jag tror att trenden är här för att stanna länge.

Även om jag lägger båda fonder ihop är dessa under 0,5% av min portföljvärde vilket är väldigt lite. Varför köper jag inte fler fondandelar? Jag tror att det kommer en till börskrasch i framtiden, vet inte om det är nästa vecka eller nästa år men den kommer. Det är då jag tänker köpa fler fondandelar. 

Annars om ungefär 6-12 månader är jag klar med min aktieportfölj. Med det menar jag att portföljen kommer se ut precis som jag vill ha det. En rätt procentuell fördelning bland bolag och branscher. Då kommer jag sluta köpa aktier för en viss period och köpa endast fonder. Det kommer även minska risken i min portfölj.

SPP Aktiefond USA är perfekt komplement till mina svenska aktier och Swedbank Robur Ny Teknik är en av de bästa fonderna som jag vill vara investerad i. Tänk om de fortsätter så som innan med 50% ökning per år? Även om det går upp hälften så fort är det ändå fantastisk 25% ökning per år vilket slår börsens 7-8% med råge.

Min uppfattning är att börsen i USA är väldigt dyr just nu och samma gäller Ny Teknik fonden. Enda som är kvar att göra är att fokusera på mina aktier och försöka köpa dem så billigt som möjligt.

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Dollarn är å andra sida relativt låg. Blir alltså lite "billigare" att köpa USA. Men definitivt upplevs ett stort glapp mellan fundamenta och värderingar i många fall.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Precis, vi får se vad hösten har för börsen :)

      Delete