Thursday, August 13, 2020

Embracer rapport Q1 2020Idag kom en fantastisk rapport från Embracer Group. På grund av bland annat covid-19 gick försäljningen upp med +81%. Eftersom verksamhetsåret för Embracer Group börjar den 1 april, här kommer siffrorna för första kvartalet april-juni:

Nettoomsättning 2 069 Mkr (1 142 Mkr) 
Resultat 90,6  Mkr (52,8 Mkr) 
Resultat per aktie 0,26 kr (0,17 kr) en ökning med 53%

Om bolaget fortsätter i samma takt i 3 kvartal till och värderingar på börsen är lika hög som innan på P/E 190 då borde aktiekurs stå inom snar framtid på 197,6 kronor. Idag tog marknaden rapporten väldigt positivt och i skrivande stund har aktiekursen gått upp med +12% till 154 kr. 

Under kvartalet har många spel släppts bland annat Saints Row Remastered, Moto GP20, Spongebob, Desperados 3, Huntdown, Satisfactory, Snowrunner, World War Z... Embracer har även meddelat förvärv av 8 olika bolag:


Sola Media - Tillverkar barn och familjefilmer världen över. Har tittat igenom vilka det är och känner tyvärr inte igen dom. Det är rätt många och ni kan gärna titta på det själva i länken här.

Pow Wow - Har tillverkat ett spel på Steam som heter MisBits, video här

Palindrome Interactive - Ett bolag från Skövde där de håller på att tillverka strategispel. Embracer köpte upp kvarvarande del av bolaget. Länk till Palindrome här.

Rare Earth Game - Lyckades inte hitta länken till bolaget, men av det som står i pressmeddelande kommer det vara en survival co-op. De har inga spel för tillfället och denna kommer att vara den första.

Vermila Studios - Deras första spel kommer hetta Crisol: Theather of Idols. Hemsidan är under uppbyggnad. 

Deca Games - Mobilspel, Free 2 play och liknande. Hemsidan här

New World Interactive - Krigspel. Hemsidan här

4A Games - Köper upp resterande del av Metro franchise. Länk


Jag lyssnade även på webbpresentationen från Embracer VD Lars Wingefors och när han pratade med en kille som jobbar med Metro spel, så nämnde han av misstag att han planerar att göra multiplayer av Metro. Det finns mycket kunskap bland bolagen och det kommer att bli stort tyckte han. Lars försökte att rätta till misstaget genom att säga att det finns bara i tankarna och vi lovar inget... haha. 

Köpte några aktier igår för 136,5 kr per aktie och även några idag efter rapporten för 154 kr per aktie. Anledningen är att Embracer VD Lars är riktigt duktig, bolaget går bra, trenden för aktien är uppåt, trenden för gamingbranschen är också uppåt, bolaget säljer sina produkter världen över, de har tillverkat massor av spel och massor är kvar att göra klart både för konsoler, pc och mobiler. Bolaget växer som en svamp och det finns ingen annan börshandlad spelaktie som är lika bra och populär som Embracer. 

Väldigt många positiva signaler oavsett hur man vrider och vänder både på kort och långsikt. Ser fram emot vad Embracer kommer leverera framåt. Just nu utgör Embracer 6,96% av min portfölj och målet är att sakta och säkert investera mer mot 8-10%.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment