Saturday, June 22, 2024

Utlandsresa till Tyskland för 1500 kronorHur många människor bor det i Tyskland? – Gööööörmäny! Skämt åsido så har jag bokat en resa till Tyskland. Kommer ta bilen till Trelleborg, sedan färjan till Rostock och tillbaka för ungefär 1 500 kr! Det är ju hur billigt som helst! Behöver bara komma på något roligt att göra där. Allt är av intresse om ni har tips.

Jag brukar ha mini semester i maj, sedan huvudsemester under sommaren och eftersemester under hösten. För att, varför inte? Efter Covid pandemi bestämde jag att åka utomlands varje år. Allt blir bara dyrare och dyrare för varje år som går, lönerna hänger knappt med och att resa utomlands ska man göra när man är yngre, orkar med och har energi att resa, gå flera kilometer om dagen och bära saker.

Har redan varit i 9 länder och Tyskland blir nummer 10. Det är både roligt och givande att se olika länder. Maten, kulturen, fina platser och människorna. Man får en bredare perspektiv på saker som många inte har som har bott hela sitt liv i samma by. Har pratat med några som har aldrig åkt längre än 100 km från sitt hus. Aldrig, någonsin. Låter inte särskilt roligt.

Hela resan kommer kosta under 10 000 kr för nästan en hel vecka. Det är väl okej pris. Det mesta kommer gå åt boende och mat. Utlandsresor brukar kosta 20 000 kr för en vecka och ännu mer för en familj med barn. En bekant till mig har betalat 40 000 kr för en veckas semester. Det är saftigt. För dom pengarna hade man kunnat unna sig rätt så bra även här i Sverige. Är man hemma så kunde man ha stadens bästa fest och bjuda alla sina vänner och grannar på live musik, mat och dryck. 

Såg även på facebook att några har betalat över 100 000 kr för sina drömresor. Det är mycket pengar för 1-2 veckors semester. Alla säger dock att det var värt det. Jag själv kommer också betala för min drömresa närmare 100 000 kr. Jag har alltid drömt att åka till Japan för 3-4 veckors semester. Det kommer jag dock göra om några år. Just nu kostar resan närmare 80 000 kr, men jag tror det blir mycket dyrare om några år. Bara att se fram emot det är roligt. Kan tänka mig hur glad man blir när man är där. 

Den dyraste resan jag har haft var närmare 20 000 kr än så länge som varade 1 vecka i Malta. Vad var din och vart reste du då?

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Mikael Aslan22 June

  Har inte rest utomlands på många år och framförallt inte efter Coronan. Billigaste måste dock vara resorna till Helsinki. Dyraste är nog Gardasjön Italien då det blev tåg till Venedig och åka med gondol. Har inte räknat exakt summa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för att du delar med dig. Var Helsinki värd ett besök? Gardasjön badade jag förra året, det var helt underbart!

   Delete
 2. Vilka länder tyckte du extra mycket om?

  ReplyDelete
 3. Mikael Aslan23 June

  Helsinki är mer personligt och blir kävigt att svara på då morsan är därifrån. Mest upplevelse fick jag i just Gardasjön. Sedan kommer nog att ha varit högsta våningen uppe på eifeltornet i Paris Frankrike. Sedan Istanbul obs! Farsans hemland.

  ReplyDelete
 4. Anonymous06 July

  Är i Spanien utanför Barcelona just nu. 2veckor 3 personer.
  Flyg+lägenhet+transfer 40'000kr
  Sedan 5-10'000kr på mat, resturang, parasoll, buss osv.

  Kanske lite i dyraste laget igentligen men med tanke på att det regnat hemma hela tiden så är det nog värt pengarna. Framförallt att komma hem utvilade

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det gjorde du rätt i att ni åkt, det är tragisk väder över hela landet. Halva juni och början på juli är mellan 10-20 grader. Knappt någon värme. Inte ens tomaterna växer i växthuset.

   Delete