Saturday, June 15, 2024

Hur mycket spenderar du på mat och vad äter du?



Idag tänkte jag dela med mig vad jag äter, vad det kostar, varför jag gör som jag gör och varför tycker jag att det är värt varenda krona. Jag har ingen större affär i närheten och jag beställer mina produkter via appen istället. Dom kommer såklart hem till dörren.

"Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för HelloFresh"

Det är otroligt svårt att komma på nya maträtter, eller hur? Det tycker jag med, oftast blir det samma om och om igen. Man ska äta lunch och middag och 7 dagar i veckan, det blir 14 måltider. På en månad? 56! Det är svårt att hinna med, svårt att komma på nya rätter och inte alls roligt att stå i affären och inte veta vad man ska ha. Oftast köper man önödigt mycket eller för lite. Det saknas oftast något när man kommer hem ändå.

Jag och min fru har provat Hellofresh och tyckt mycket om det. Så pass att vi har haft deras matlådor hemskickade i över ett år nu. Hela 14 månader för att vara exakt. Det vi får är en låda med olika produkter, fördelade i olika påsar. Vi köper tre rätter så vi får tre påsar inne i lådan. Ibland har vi lagt till desserter också.

Produkterna har bra hållbarhet, aldrig fått något mögligt eller så. Om en morot eller något annat är oätbar eller saknas i förpackningen så drar dom av från fakturan. Vilket är smidigt, man betalar för vad som går att använda.

Om man väljer tre rätter så får man dom förvalt varje vecka, om man vill kan man gå in i appen och ändra till något annat eller betala lite mer och få något mer unikt. Priserna är helt okej, jag har provat att köpa samma produkter själv för två av mina favoriträtter och det blev 10 kr billigare per matlåda. Gör jag själv kostar det 52 kr per matlåda, via HeloFresh ungefär 62 kr per matlåda. Vi får varje vecka tre rätter och för fyra personer, det är alltså 12 matlådor. 


Genom att köpa maten själv i affären sparar jag ungefär 120 kr per vecka, dock som jag skrev i början på inlägget är att jag behöver åka till affären och då kostar bränsle, övriga bilkostnader, min tid, risk för att köpa massa annat onödigt eller köpa för stora volymer och slänga en del. Från Hellofresh slänger man aldrig något, allt används i recepten. Det ingår även recept för varje rätt så vet man steg för steg hur man ska laga maten. I ungefär 90% av fallen tycker jag att maten är väldigt god med unika kryddor.

Bland recepten finns allt möjligt som mexikanskt, asiatiskt, BBQ, vegetariskt, fisk, fågel, kött och så vidare. Jag har provat dom flesta nu och har inte tröttnat än. Priset är ungefär 700-800 kr per vecka för 3 rätter för 4 personer. Det är precis vad vi två behöver per vecka. Ungefär 3 000 kr per månad, sedan köper vi till lite annat i affären för över 1 000 kr per vecka. Cirka 7 000 kr per månad kostar maten för oss två och en tusenlapp för allt övrigt i affären.

Det är riktigt smidigt att kunna öppna dörren, ta in lådan med alla varor och sätta in i kylskåpet. Jag behöver inte åka iväg, jag slänger aldrig maten, får goda recept och inte behöver tänka på vad jag ska laga. Otroligt smidigt och värt varenda krona. Maten är viktigt för mig och jag rekommenderar starkt att testa själv. 

Åker man på semester så kan man pausa sina leveranser, tycker man inte om vissa rätter kan man avsluta när som helst och sen hoppa på igen när man känner sig för det. Jag gillar Hellofresh. Jag ger bolaget 9 av 10 poäng.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment