Wednesday, June 19, 2024

Fortsätt spara pengar, varje dagMånga är duktiga på att spara pengar, här kommer några olika saker på hur jag sparade tusenlappar senaste tiden. Vi kan börja direkt med utelunch, det brukar jag inte köpa. Lagar man själv så blir det oftast billigare. 

Det dök upp en rabatt på bränsle på lokala bensinmack där man kunde tanka 1 kr billigare. Ungefär 60 kr sparades där bara på en tankning. I mataffären reas det ut olika produkter och då ska man såklart fynda.

Hade en bilbesiktning nyligen, vanlig pris ligger på 599 kr och uppåt. Fick ett brev i brevlådan med rabatt och nya priset var på 429 kr. Jag tog det såklart. Har även fått ett brev från försäkringsbolaget. Bilen behöver förlänga försäkringen, när jag jämförde med en annan så var den andra 500 kr billigare. Jag läste på vad som ingår och det var ungefär samma, med några få justeringar. Jag tog det och har nu billigare försäkring.

Valde även den bästa ränta på bolånet som sparar oss några hundralappar. När jag senast köpte gräsklipparbladet betalade jag 200 kr för 38cm i bredden. Det som jag kan köpa är 40 cm, men det kostar 450 kr! Jag hellre går några steg till när jag klipper gräset, men jag kommer inte betala 250 kr extra för 2 cm.

Grind för vår infart kostar runt 5 000 kr, jag gjorde det själv för 2 000 kr. Vill jag gå ut och dricka så finns det ofta en AW på jobbet där det bjuds på. Alla mina aktiviteter som jag gillar räknas med som förmån, så jag får pengarna tillbaka från arbetsgivaren. 

Det finns som du ser massor med olika saker på hur man kan spara pengar, varje dag. Har du en katt, köp inte leksaker till den, använd en kartonglåda. Klipp ut ett fönster så blir den glad. Har du hund som måste ha leksaker, köp barnleksaker från IKEA, dom håller 10 gånger längre än hundleksaker. Ännu bättre, köp en boll som går aldrig sönder. När min farfar hade hund så hade hunden inte ens leksaker, det räckte med en pinne.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment