Wednesday, March 3, 2021

Aktieportfölj februari 2021Det händer extremt mycket under månaden i olika bolag, för vissa går det bra, för andra mindre bra men som helhet ser det ändå bra ut där ute. Mina bolag fortsätter att leverera och nu när rapportperioden är över kan jag säga att jag är positivt överraskad. Alla har tjänat pengar under 2020, vissa bolag lite mindre men det kan jag köpa, det har varit ett tufft år.

Största händelsen under månaden har varit att jag minskade lite i Swedbank för att börja att köpa in mig i Avanza istället. Det finns lite pengar över att investera och det mesta är antingen dyrt eller på gränsen. Enda bolaget som jag ser som billig är Investor. Den handlas med ungefär 17% rabatt.

I för sig handlas Investor alltid till rabatt på mellan 16-20% så inget speciellt där, men ändå. Bättre än att betala mer än vad ett bolag kostar, som många andra investmentbolag. Det blir nog en påfyllning i Investor.

Vad har hänt mer? En mängd nyheter, men inget speciellt som jag behöver skriva om. Portföljen står stabilt även när det skakar på börsen, i år är det trygg avkastning på 4,4% och som mål har jag 10% per år. Det är fortfarande 10 månader kvar så mycket kan hända...


Eftersom jag har en mängd bolag som är rimligt värderade så ser jag att börsen har mer att ge i år. Bland annat Swedbank, Securitas, Axfood, Castellum och Investor är på intressanta nivåer. Dessa bolag är nästan hälften av min portfölj. Går börsen neråt så gäller det att passa på. Jag ser även en mängd utdelningar som börjar trilla in på kontot från 1 april. Många betalar ut dubbelt då vi inte fått något förra året.

Bolag som Evolution, Plejd, Kambi, Storytell, Swedencare och så vidare kan andra jaga efter. Jag vet att dom finns, har någorlunda koll på vad de gör, men inget som intresserar mig. Jag kan ha helt fel och det är ok. Om jag hade köpt alla fina bolag som finns, så hade jag nog ägt 1/3 av hela börsen. 

Jag kör på bolag som jag är trygg med och som jag litar på. Om jag hade loggat ut nu och in igen om 5 år, jag tror sannolikheten är väldigt stor att portföljvärde hade dubblats. Vad tror ni?

jag inte glömmer... tydligen borde jag även lägga till att mina tankar ska inte ses som råd och ni gör egna beslut och analyser när ni köper. Har läst på nätet att jag som bloggare kan få böter och liknande om jag manipulerar kurser eller skriver lögner. Nu när det är många av er som läser bloggen, så vill jag inte bli skyldig till brott eller liknande. Det gäller speciellt väldigt små bolag, där en bloggare kan påverka kurser och hajpa olika små bolag.

De flesta bolag jag äger är inom OMX30 (30 mest omsatta bolag) så vad jag skriver påverkar ingenting även om ni alla som läser hade köpt aktier samtidigt. Där omsätts miljarder varje dag... I småbolag kan det vara 10 000 kr per dag. Ibland kan det vara svårt att sälja ett aktieinnehav i ett litet bolag. Så glöm inte det.

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Fina och trygga bolag ska inte underskattas! Det roliga är att du nämner Plejd. Jag hade ingen aning om vad det var tills för bara ett par veckor sedan, men nu har det visat sig att vi kommer ha den teknologin i vår belysning hemma, isf för gamla hederliga dimmers :-).

  Investor är ju aldrig fel ;-)

  Njut av dina sista lediga dagar nu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du får gärna återkomma om du är nöjd med Plejd ;) Jag vet, min portfölj är ganska tråkig, men den levererar på bra.

   Vi håller på att byta kök hemma, så det är allt förutom lugnt :)

   Delete
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Delete
 2. Tror också mycket på logga ut metodiken.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Man ska hitta sitt sätt som man trivs med :)

   Delete