Monday, September 13, 2021

Avanza Sverige fondAvanza har skapat en ny fond som heter Avanza Sverige. Fonden investerar i 70 olika bolag bland stora, medelstora och små bolag inom olika branscher. Indexet tar mindre hänsyn till marknadsvärde och det betyder att mindre bolag kan ta större plats i Avanza Sverige fond.

"Detta inlägg är en annons för Avanza och innehåller annonslänkar."

Innehaven i fonden (i alla fall top 10) kommer uppdateras på Avanza på tisdag av den informationen jag fick. Det vi vet är att det kommer att finnas bland annat Atlas Copco, Investor, Epiroc, Bygghemma och Swedencare bland innehaven. 

Hur ser fördelning i storlek? Stora bolag tog 40%, medelstora 45% och småbolag 15%. Det är stor skillnad mot Avanza Zero som investerar 85% i stora bolag. Mindre bolag brukar gå bättre över tid och jag är nästan säker på att Avanza Sverige kommer prestera bättre än Avanza Zero som följer 30 största och mest omsatta bolag.

Avgiften för fonden är endast 0,17% per år vilket är väldigt låg. Minsta köpbelopp är 1 krona så alla kan spara i fonden även om man inte har pengar. Att skrapa ihop några kronor och investera kan alla. I början kanske ser dumt ut när man köper för några kronor varje månad men det är inte det som är poängen. 

Poängen är att lära sig om aktier och fonder. Poängen är att skapa vana att spara på börsen varje månad oavsett summan. Till sist ser man hur roligt det är när pengarna växer och under tiden blir man mer och mer trygg i sitt sparande och kan öka den succesivt. Får man pengar under födelsedagen kan man investera dom, får man extra jobb kan det investeras också. Sålde du lite saker på Facebook kan du också investera dom pengarna. Det går jättefort i början att spara pengar.

Det gör nästan ingen skillnad när du swishar 500 kr till Avanza kontot när du har 1 miljon investerat. Det är stor skillnad när du har bara 1 000 kr investerat. Kommer jag köpa Avanza Sverige? Jag har faktiskt funderat på det att det är en bra idé. Även om det skulle ge bara 7-10% i snitt per år är det fortfarande bra och väldigt låg risk. Man får alla branscher, olika bolag, billig och bra fond.

Har du ingen konto så skapar du den på några minuter genom att klicka på blåa länkar. Sen bara swisha några hundralappar till ISK konto och börja handla fonder. Jätteenkelt och det bästa av allt, helt gratis att ha kontot.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment