Friday, September 17, 2021

Aktier att köpa när börsen är dyrMina köp i September blev Investor, Castellum och Axfood. Nedan kommer en liten förklaring varför. Jag har ägt alla tre aktier nästan från start när jag började investera januari 2018. Dessa tre aktier finns i nästan alla större portföljer bland investerare då dom är lönsamma, trygga och stabila bolag med bra ledning.

Investor är mest ägda aktien på Avanza och borde nästan ses som en fond. Dom äger massa olika innehav från både börsen och utanför. Olika storlekar och branscher ger trygghet. Investor handlades innan covid med 18% rabatt och just nu är det runt 12% rabatt. Fortfarande ett bra köp. 

Castellum har höjt utdelning i 23 år i rad och det kommer även den 24:e året. VD Henrik Saxborn har själv sagt att både han och styrelse ser en utdelningshöjning nästa år. Castellum delar ut utdelning vid två tillfällen både i mars och september. I slutet av september (den 30:e) får vi som äger aktier 3,45 kr per aktie. Bolaget är ett av de bästa på börsen med tanke på utdelningar. Avkastning bortsett utdelning är också imponerande på 89% senaste 5 åren.

Axfood äger bland annat Willys som är också en aktie som ger trygghet i portföljen. När börsen föll, så föll aktiekursen mycket mindre än alla andra. Willys till exempel påverkas inte av komponentbristen, om högre räntor i USA eller hög arbetslöshet. Bolaget tuffar på oavsett vad som kommer. När Norska gränsen öppnar så blir det enorm tryck i till exempel Euro Cash som också ägs av Axfood. Bolaget har även köpt 10% i City Gross och jag ser mycket annat potential i Axfood framåt. Ger också utdelning i mars och september.

Jag har lättare att trycka på köpknappen i dessa tre bolag när börsen står högt då jag vet att jag får rabatt, utdelningar, trygghet, bra ledning och bra framtidsutsikter. Faller kurserna lite så är det ännu bättre. Jag har faktiskt inte stött på en enda person som skulle säga att någon av dessa bolag är dåliga. Ni som känner mig så vet ni, att jag vägrar förlora pengar, jag köper trygga bolag och ledning jag litar på. Ha en god helg alla!

Två Månadslöner

1 comment:

  1. Håller med, fina bolag! Jag har också köpt lite aktier i Investor på slutet.
    Trevlig helg!

    ReplyDelete