Saturday, December 12, 2020

2020 är snart överEndast 12 dagar kvar till Jul, helt otroligt hur fort tiden går. Börsen är öppen hela nästa vecka, veckan därpå endast 3 dagar och sista veckan också endast 3 dagar. Det är inte många dagar kvar på börsen, sen börjar vi med 2021.

I mars har vi haft en enorm nedgång och i min portfölj var det som sämst -30,6%. Det var inte kul då, men nu är jag glad att jag fortsatte och köpte till och med fler aktier under nedgången. Nedgången varade i exakt en månad. Portföljen just nu ligger på lite över 20% och jag hoppas att året avslutas i närheten av det.

Mina tankar kring 2021 är att det blir generellt sett lite bättre än 2020. Pandemin kommer fortfarande att finnas kvar men under kontroll och det kommer nya problem (som alltid). Det kan vara Brexit eller något helt annat som krig, handelskrig, klimatförändring eller liknande.

Varje år hittar börsen något att oroa sig för och det slutar alltid på samma sätt. Efter nedgången fortsätter börsen upp och fina bolag fortsätter att tjäna pengar. Som alltid folk blir oroliga när börsen går ner och som vanligt folk blir oroliga när börsen når nya rekordnivåer.

Nästa vecka kommer utdelning från Securitas och precis innan jul en utdelning från Nibe. Pengarna kommer såklart återinvesteras.

Nästa år ser jag fram emot mest en utdelningsfest från många av mina bolag. Eftersom swedbank och volvo har inte delat ut något i år, borde det vara högre utdelningar än vanligt. Några bolag har tjänat mer pengar i år så det kommer nog bli utdelningshöjningar i Axfood och Castellum.

Hoppas att under året kommer Embracer att byta börsplats från First North till Mid eller Large cap. Sedan hoppas jag verkligen att Nibe gör en split av aktier 4:1 och vi får 4 aktier för varje 1 vi äger. Då faller kursen såklart på samma sätt. Det brukar uppskattas och aktiekursen brukar stiga av någon konstig anledning. 

En hel del att se fram emot. Personligen kommer jag öka innehavet i Investor och SPP Aktiefond USA. Sparandet kommer att fortsätta som vanligt. Vad ska ni köpa?

Två Månadslöner

6 comments:

 1. Våra portföljer har betett sig ganska lika under året då. Som lägst -29,20% i år och i skrivande stund +20,73% (högst 22,56% men det har varit lite surt det sista).

  Intressanta betraktelser, hoppas att de slår in. Håller tummarna för ett gladare 2021! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Påminn mig gärna när du uppdaterar dina innehav, intressant att se vad skiljer våra portföljer åt. Såg ut som att du också har runt 13 innehav totalt?

   Delete
  2. Nja, det har hänt en del sedan jag gjorde den bilden. Jag har drygt 20 aktier i mitt ISK. Tänkte göra en ny uppdatering runt årsskiftet, men jag hojtar. :-)

   Delete
 2. Jag ser också fram emot utdelningar nästa år! Kan bli ett rejält lyft för portföljen om allt vill sig väl! Jag kommer också fokusera mycket på Investor.

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis! Även om börsen slutar på 0% nästa år så får man förhoppningsvis massa utdelningar. Tror det kan bli nästan 4% av portföljvärdet för mig. Håller tummarna.

   Delete
 3. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete