Thursday, December 17, 2020

Dyrare blev billigareÄntligen börjar jag se frukterna av en passiv inkomst. Om vi tar igår till exempel, mobilen plingade och väckte mig. Jag tittade på den och det var utdelning som trillade in på kontot från Securitas. Flera hundra kronor in på kontot. Helt fantastisk känsla.

Tänkte använda pengarna som fanns på kontot + utdelning till att köpa några NIBE aktier eftersom jag saknade några aktier inom industri för att ha en perfekt fördelning bland mina branscher. Nu har jag äntligen 14% i varje bransch, endast Investor som ligger efter, så full fokus på att öka där nu. NIBE betalar även ut en utdelning nästa vecka strax innan jul. Mycket glädje som ni förstår här hemma.

eftermiddag åkte jag till närmsta Byggmax för att köpa några påsar flyttspackel. Behöver ett lager till för att ha en jämn och slät yta i källaren. De hade två val: 169 kr basic och 215 kr universal. Eftersom det är golv så ville jag inte snåla, kanske den dyrare har bättre kvalité så jag tog den.

Kassören tittade på påsarna och sa att dessa gick ur sitt bäst före datum, men de går bra att använda ändå. Jag fick 50% rabatt på köpet! Den dyrare blev plötsligt billigare och kostade mig endast 107 kr påsen. Vilken dag alltså.

kvällen insåg jag att jag fick ett par hundra kronor från mina reklam (Avanza och Spelexperten) utbetalda. Äntligen! Har väntat på dessa i ett halvår nu.

Enda som saknas nu är ett jobb, ett inlägg om det kommer inom snar framtid. Kan ni förstå att det är bara 1 vecka kvar till Jul!? Känns som nyligen jag klippte gräs och badade i havet! Tiden går fort, därför ska man ha pengarna som inte används investerade.

"Detta inlägg är en annons för Avanza och innehåller annonslänkar."

En nära kompis till mig vill också börja spara, så jag lägger in en länk till Avanza och såklart hjälper jag honom med aktie och fondtips. Tycker att det bästa tipset jag har är att börja såklart följt av att inte förlora pengar, förstå vad du köper och tänk långsiktigt. Vad tycker ni är bästa tipset för nybörjare?

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Skönt när vinden blåser åt rätt håll! ;-)
  Dina nybörjartips är jättebra, man kan ju lägga till månadsspara/ köp lite då och då med jämna mellanrum för att minska risken att köpa på toppen.

  Mvh Fumlan

  ReplyDelete
 2. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete