Saturday, December 19, 2020

Aktier att hålla sig undanIdag kommer några tankar kring vissa aktier/branscher där uppgången verkar vara begränsad under 2021. 

Swedbank och banker generellt. Jag ser inte poängen att äga många bankaktier om vi inte får utdelningar. Aktiekurser kommer inte skjuta i höjden med 30% nästa år. Nu rekommenderar inte Finansinspektionen och inte heller ESRB att dela ut pengar i år och inte heller fram till 30 september 2021. Om bankerna får dela ut blir det med vissa begränsningar låter det som, så det blir inte lika mycket som vi förväntade oss. Verkligen dåliga tider för att äga bankaktier...

Byggmax. Varje gång jag är där så är jag ensam eller finns det fler säljare än kunder. Kanske det är bara här hos mig men jag har en dålig magkänsla att det kommer att sluta illa. Speciellt nu när aktiekursen har gått upp över 100% senaste året. Tror ni verkligen att folk kommer fortsätta spendera massa pengar på bygg och reparationer även nästa år?

Norwegian och alla andra flygbolag har väldigt tufft just nu. Även utan pandemin är branschen inte den hetaste. Om ett bolag går ner -50% i aktiekurs måste den gå upp 100% för att nå samma pris som innan. Norwegian gick ner -99% senaste året och folk kastar sig in och köper i hopp om storvinst när det väl vänder. Även om det har gått ner -99% kan det fortfarande gå ner -99% till... 56 000 aktieägare sitter still i båten.

Oljebolag har också haft det tufft och det verkar inte som att det kommer förändras under 2021. Inte mycket i alla fall. Vi kommer fortsätta jobba hemifrån minst några månader till och resandet har minskat rejält. 

Två Månadslöner

1 comment:

  1. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

        E-post :   combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete