Monday, December 21, 2020

Jobbsökandet fortsätterArbetslöshet (säsongrensat och utjämnat) låg på 8,6% i november. Själv har jag blivit uppsagd i somras och snart är det 6 månader som jag är utan jobb.

Det har varit extremt skönt att vara hemma under sommaren, jag lyckades avsluta alla tänkta projekt som hundgård, veranda, måla färdigt huset, plantera blommor, städa förråd och mycket annat smått.

Samtidigt har det varit helt underbart att vara hemma med min fru och nya hunden. Under tiden har jag haft jätteroligt, har träffat kompisar, spelat sällskapsspel, dataspel, läst böcker, följt börsen, gått på promenader, badat , grillat med mera.

Hunden mår bra, har jättefin personlikhet, lugn och supersmart. Har varit rumsren sedan första dagen, gått bra att lämna henne ensam hemma eller hos vänner. Vi är mer än nöjda med henne.

Att vara hemma så länge är nästan som att vara pensionär. Jag gillar det väldigt mycket. Man kan även se det som FIRE (googla om ni inte vet vad det är).

Det har funnits många jobb att söka, totalt har jag sökt över 40 jobb inom ekonomi, finans, HR och lön. Eftersom det är oproffsigt att kopiera personliga brevet så skriver jag nytt till varje tjänst. Jag ser dock ingen fördel med att göra så. Det borde gå lika bra att skriva en personlig brev som passar flera tjänster och copy-paste. Det sparar tid och fler tjänster kan sökas istället.

Jag tror det handlar om volym, ju fler tjänster man söker desto större chanser det är att hitta jobb. Sen tänker jag att man får vad man letar efter. Hade jag sökt jobb på McDonalds hade jag nog fått det för länge sedan, men det vill jag inte. Därför söker jag jobb som jag skulle trivas bäst med och där jag hade kunnat stanna länge och kanske även bli stolt över att jobba hos.

Redan i juli skrev jag att jag vill jobba efter nyår och det kvarstår. Nu ska jag satsa ännu mer för att hitta ett jobb, helst innan midsommar. Högre inkomster = högre sparandet = tidig pension. Hur går det för er att söka jobb?

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Kul att få lite uppdatering kring hunden :-). Hon måste haft det jättebra med husse hemma hela tiden! Hoppas ändå att du hittar ett jobb där du trivs snart, så du kan spara och investera och snart uppnå FIRE eller åtminstone lite FI :-).

  Må gott!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, ja vovven är jätteglad :) Det behövde vi i början för att vi ska lära känna varandra.

   Delete
 2. Hej!

  Det låter som ett magisk halvår! Jag delar helt dina tankar kring jobbsök och när jag var på jakt efter jobb senast körde jag och kvantitetsupplägget :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ska prova nu i ett par månader, får se hur det blir :)

   Delete
 3. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com
  Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

      E-post :   combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete