Friday, December 15, 2023

Årsavkastning på en dag



Aktieportföljen nådde nytt rekord igår när hela börsen steg knappt över 1%, men inne i min portfölj såg jag nästan 4% uppgång! Många undervärderade aktier har jag köpt under årets gång och många av dom gick upp över 7% igår. 

Hela börsen stiger ungefär 7-10% per år och här fick jag den utvecklingen på 1 dag! Wow! Så här bra dag har jag inte haft på länge. Att köpa fina bolag till extremt låga priser gör att en dag som igår gör allt värt det. Det är ett bevis att man har tänkt rätt och köpt billigt. 

Börspsykologi säger att det gör mer ont att förlora pengar än att tjäna, men för mig personligen är det tvärtom. Klart det gör lite ont att se portföljen gå ned hela tiden, men jag har vänt mig med det. När portföljen däremot stiger kraftigt så blir jag väldigt glad.

Nibe, Avanza, Castellum, Embracer har gått upp mellan 7-10% igår. Helt otroligt vilken styrka. Det är nästan ingen som sålde aktier igår, verkar som att alla stod på köpsidan. Varför gick det upp så mycket igår? Vad hände?

Federal Reserve (USA) har nu tydligt bytt fot och istället för räntehöjningar är det nu potentiella räntesänkningar som diskuteras. Det satte ytterligare fart på såväl räntenedgång som börsuppgång. Svensk inflationssiffra är fortsatt hög, men med tydlig nedgång. Börsen gillade det väldigt mycket. Bolag med höga skulder fick rejäl uppvärdering igår. Med andra ord aktierna steg kraftigt.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment