Wednesday, December 27, 2023

Kollektivtrafiken som knappt fungerar



Försenade avgångar, inställda turer, skyltar som visar helt fel linjenummer på bussarna. Mängder av negativa artiklar i lokala media. Problemen har hopat sig för busstrafiken i Kronoberg sedan Connect Bus den 10 december tog över all trafik på uppdrag av Länstrafiken Kronoberg. Och problemen är inte över. Det har till och med gått så långt att Länstrafiken har gått upp i stabsläge och aktiverat sin särskilda krisledning.

En bekant till mig var extremt missnöjd med nya bussar i Kronobergslän. Första två veckor har det varit stora förseningar, bussar som inte kommer alls och bussar som kör helt fel! En bekant till mig satt framme och fick visa alla busshållplatser och mer än hälften av körsträckan för att föraren visste inte vart den ska. Hur är det möjligt tänker jag!?

Vänta bara, det finns mer att berätta. Som ni vet äger jag aktier i Volvo för att dom tillverkar kvalitets bussar och lastbilar. Jag vet inte om alla bussar som sattes i Kronoberg är från Scania, men många är det i alla fall. Jag frågade såklart om hur bussarna är, är dom bättre än innan? Det är ju trots allt el bussar eller hybrider av någon sorts.

Nja, dom är väldigt plastiga och har sett ett säte som var redan trasig efter en vecka, svarade en bekant till mig.

Det är dom små sakerna och vad folk pratar om som påverkar mina investeringsbeslut. Inte helt, men lite grann. Därför föredrar jag Volvo lastbilar än Scania. Är du ändå nyfiken på Scania så heter aktien Traton. 

Nu kan man alltså inte lita på varken tågtrafiken eller busstrafiken. Alla har väl sett hur det är under vintern. Så fort det snöar så måste man ställa in alla tåg och då kommer ersättningsbussar som kör på el som inte klarar av att köra på snö eller i kalla förhållanden. Om dom ens kommer. Helt otroligt. Listan blir bara längre och längre på saker som knappt fungerar i Sverige. När det kommer ändringar så blir saker bara värre. Vi får se helt enkelt hur det blir år 2024. Jag har inga stora förhoppningar. Välj bil om du kan är mitt tips. Säkrare och billigare.

Två Månadslöner

4 comments:

  1. Anonymous27 December

    Åkte med SJ i början av december.
    T/r Karlstad-Köpenhamn flera byten.
    Det var avstängda toalett på flera streckor med fulla vagnar.
    Ok det var kallt ute men detta får ej förekomma.
    Annars fungerar det ok.
    Känns som det är tryck på SJ med många resenärer.

    Någon stor investering med både nya banvallen och tåg måste till..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dom måste se till att det fungerar, annars kommer dom inte överleva. Priserna är redan sjuka, det är mycket billigare för mig att åka bil än tåg. Hur tänker dom där?

      Delete
  2. Anonymous27 December

    Dont punch me, but compared to my homecountry germany your public transport works just fine

    ReplyDelete
    Replies
    1. My friend came late to work a few times because of the changes of the owners in the bus company. Bus drivers had no clue where to go and went the wrong way during the first couple of weeks. I dont know how it is now. I hope it works.

      Delete