Sunday, July 21, 2024

Evolution - Aktien kommer gå upp med minst 20%



Vinsten i Evolution Gaming steg något under kvartalet och under första halvåret har försäljningen ökat med 16,0% till 1 009,9 MEUR (870,6). Marginalerna börjar krympa något, men är fortsatt på otroligt höga nivåer på 68,5% (70,3). Vissa andra bolag får behålla 2-3% av försäljningen men här är det enorma summor som Evolution behåller. Av dom 68% betalar Evolution skatt och gör avskrivning och det som är ren vinst är 53,3% som har också sjunkit något.

Vinst per aktie uppgick till 2,55 EUR (2,41) och i år kan det bli över 5 euro. Det är 55 kr ungefär. Förra utdelningen var på 31 kr och nu kan vi räkna med 35-40 kr per aktie. Evolution har anställd 20% fler i år än förra året. Det är enorm tillväxt och hoppas att det håller. Enligt VD: "Efter två kvartal med starkt fokus på expansion blev det andra kvartalet mer konsoliderande, med något lägre marginal, då nya resurser gradvis kom upp i hastighet. Vi förväntar oss en mer normaliserad personalexpansion under årets andra halvår."

Angående framtiden säger VD: "Som tidigare nämnts ser vi när vi betraktar den globala marknaden, att den underliggande drivkraften för tillväxt är stark och har en enorm potential i alla våra regioner. Europa fortsätter visa en stadig tillväxttakt och Asien är fortsatt den snabbast växande regionen. I Nordamerika utökar vi vår närvaro och vi erbjuder allt fler framgångsrika speltyper i varje delstat. Under andra kvartalet introducerade vi för första gången våra livespel i Delaware. Latinamerika utvecklas väl, även om operatörerna fortsatt inväntar regleringen av den brasilianska marknaden."

Aktieåterköp, fina vinster, växande marknad, låga skulder och nya produkter kommer nog skapa en fin tillväxtresa i bolaget och i aktiekursen. Enligt historiken har Evolution handlats till som lägst PE 22 och normal PE 30. Ibland högt på PE 60. Om vi tar absolut billigast så är aktiekursen 1210 kr. Normalvärdering är 1650 kr och mer om bolaget fortsätter växa snabbt. En aktie kostade 1150 kr innan rapport. Jag tycker att aktiekursen borde gå upp snabbt till 1380 kr (20% uppsida på kort sikt) och 40% uppsida inom ett år. Håller du med?

Två Månadslöner

2 comments:

  1. Anonymous21 July

    Hej, håller med! Märkligt att aktien är så volatil, är alla ägare så nervösa för vilket bolag de investerat i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tror dom köpt för många aktier tidigare och nu när det visar lite svaghet (temporärt) blir det oro. Hade jag haft 1 miljon i Evolution hade jag också sålt av lite. VD sa att det är tillfällig dipp och guidning framåt är oförändrad.

      Delete