Monday, July 15, 2024

Fortnox fortsätter växa i en lågkonjunktur



Fortnox hade bäst avkastning på hela börsen mellan 2010-2020. Lyckas bolaget göra hälften av det mellan 2020-2030 så blir jag miljonär bara med Fortnox aktier. Bolaget redovisade första halvåret förra veckan och det visar som alltid bra resultat:

Nettoomsättningen uppgick till 982 Mkr, en ökning med 207 Mkr eller 27 procent. 

Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till 0,51 (0,38) kr.

Det är nästan exakt på ören enligt mina förväntningar! Åh vad glad jag blir! Jag har i mina anteckningar uppdelat per kvartal. Det är 25 öre, 27 öre, 40 öre och 33 öre för i år. Totalt 1,25 kr i vinst förväntar jag mig i år. För i år är PE talet 51. Dyrt.

Nästa år händer det saker, fortsätter Fortnox i samma takt är det 1,87 kr. Då blir aktien helt plötsligt rätt så billig och håller man i aktierna lite längre så ser jag år 2026 en vinst på 2,8 kr. I bästa scenario. Då är PE talet bara 23. Händer det något oväntat så blir det kanske PE 30, men ändå, otroligt stark resultat. Det är inte alls konstigt att bolaget värderas högt idag, det är för att många tror på stark resultat framöver också.

Visma växer snabbt och de är 100 gånger större än Fortnox. Där jag jobbar växer vi också och har alltid gjort. Jag tror Fortnox kommer växa in i värderingen. Många säger det är dyrt men dom förstår sig inte på branschen och framtidsutsikterna.

Antalet kunder växte med 16 tusen till 572 tusen. Ökningen i antalet kunder var högre än motsvarande kvartal föregående år, i fortsatt makroekonomisk motvind. Det är otrolig kraft i Fortnox, kunderna kommer själva till Fortnox, varje dag och det mesta är automatiserat. Mycket bra rapport för första halvåret och jag är väldigt nöjd med resultatet och framtidsutsikterna. Över tid, kommer Fortnox aktieägare bli rika.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment