Thursday, September 10, 2020

Idag är min födelsedag!



Idag är nog den bästa födelsedagen hittills! Jag fyller 29 år, samtidigt har jag passerat en viktig mål i mitt sparande och är 1 år närmare min första miljon. Bara 6-7 år kvar tills jag når målet. 

tal om miljonen så har jag fått några presenter som jag mer än älskar. Har fått paket idag och i den var det en bok som heter "Vägen till din första miljon" av Tobias Schildfat. Jag är snart färdig och kommer sammanfatta den nästa vecka. 

En annan present var en mobiltelefon. Då min gamla var från 2011 var det dags för en uppgradering. Nu har jag en stor skärm, kan lyssna på poddar, youtube och bäst av allt, logga in på Avanza för att följa mina aktier. Stort, stort tack för presenten! Ni vet vem ni är!

Min fru överraskade mig med en stor paket som innehöll en radiostyrd bil. Just det, den riktiga! Den kör på lithium batteri, men den kör riktigt fort, upp till 50 km i timmen. Har provkört den idag ett par gånger och den kör över allt i stort sett, vi tog även en promenad med hunden och det var roligt. Batteriet höll en halvtimme så det är rätt länge tycker jag. Min fru är helt klart bäst!

Fick även lite pengar på kontot som investerades direkt i Fortnox, lyckades köpa idag på en dipp av -5%, betalade 265 kr per aktie. Bolaget presterade bäst senaste 10 åren mellan 2010-2020 på börsen och jag är mer än säker att det kommer att gå bra även i framtiden. Snart är kursen över 300 kr är då är den mer än +10% på kort sikt. Om 3 år tror jag vi kan komma upp till 400 kr utan problem.

Även Willys skickade en hälsning då jag är Willys+ kund och jag får en kladdkaka av dom för 0 kr! Det fick jag även förra året! Tack Willys, är nöjd kund och aktieägare! Målet är att inom snar framtid ha Axfood aktie som största innehav.


Mycket har redan hänt idag och mycket kvar. Mobiltelefonen ringer, vänner bjuder på lunch, alla hälsningar ska svaras på facebook och twitter, tårta kommer fram ikväll och så vidare, ni vet hur det kan bli...

Stort tack till alla som har gratulerat mig, det värmer i hjärtat. Oerhört kul att se mobilen plinga hela tiden. Ni är grymma! Tillsammans kommer vi att bli rika och inte bara med pengar, vi har även varandra! Tack!

Två Månadslöner

12 comments:

  1. Varma gratulationer!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Hoppas ni har vänt er med vovven nu! Ser fram emot fler inlägg, har varit lite lugnare sista tiden hos dig :D misstänker att hunden får all er tid nu? :D

      Delete
    2. Ja, det har varit mycket med hunden och jag har haft lite låg energi en period. En blandning av höst, stan och vardag tror jag. Men allt går bra med hunden, hon är fantastisk :-)

      Delete
    3. Sånt som händer :) Lite tråkigt att vi inte kan ha en doggy date! Hundarna hade nog älskat det!

      Delete
  2. Stort Grattis till dig!

    Kram, Anneli

    ReplyDelete
  3. Stort grattis! Härligt med en så lyckad dag! Ser fram emot en bokrecension. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad bra! Den är ute nu! :) Rekommenderar att läsa den!

      Delete