Sunday, June 6, 2021

Antal anställda i ALLA mina bolagVet inte vad ni gör när ni har tråkigt men jag satt och räknade på antalet anställda i mina 14 bolag jag är delägare i. Varje dag som går så går dessa personer till jobbet. Vissa jobbar måndag till fredag, andra jobbar kvällar, nätter, skift och helger. Vissa är föräldralediga, andra är sjuka, vissa älskar sitt jobb och andra inte.

Cheferna ser till att personalen har allt de behöver, ser till att de sköter sitt arbete och anställda rapporterar till sina chefer om hur det går. Alla har tydligt uppsatta mål, vissa jobbar i Sverige och vissa jobbar utomlands. Alla dessa personer hjälper till att bygga bättre framtid. 

Genom att investera i aktier äger jag en del av bolagen. På ett sätt så jobbar dessa personer för mig. Hur många tror du att det är? När jag räknade ihop alla mina bolag, alla anställda, inhyrda konsulter och även Investors onoterade anställda fick jag ihop ungefär 636 500 personer! Vissa siffror var gamla och jag hade svårt att hitta rätt info. Men på ett ungefär går över halv miljon anställda till sitt jobb och jobbar för mig.

När bolagen gör vinst, får jag min del av kaka när styrelsen godkänner utdelning. Varje år försöker jag köpa fler aktier och göra min kaka i bolaget ännu större. Vissa bolag delar inte ut pengar och istället använder pengarna själva i bolaget så bolaget blir värd ännu mer. Då stiger aktiekursen. 

Fun facts från Två Månadslöner. Har du någonsin räknat fram hur många anställda går till jobb och jobbar för dig? När man ser siffran så förstår man hur stort allting är. Bakom varje aktie finns det ett bolag. Börsen är inte kasino. Köp fina bolag.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment