Wednesday, June 16, 2021

Sämsta jobbet i mitt livEftersom ni tyckte att läsa om mitt första sommarjobb så vill jag dela med mig mer. Idag ska jag berätta för er sämsta jobbet jag haft i mitt liv. Jag fyller snart 30, men jag har haft många sommar och extrajobb samt flera olika praktikplatser så totalt har jag nog provat närmare 12-15 arbetsplatser.

Ok, detta jobbet var i Norge (ja, det var bra betalt), jag tror att jag var runt 18 år gammal. Det var jag och två personer till som pendlade från Sverige till Norge varje dag under hela sommarlovet. Klockan ringde 4:00 varje dag och vi hade en resväg på närmare 2 timmar enkel väg. Vi jobbade 12 timmar arbetspass för att kunna vara lediga fredagar.

Under sommaren tappade jag som mest 14 kg på grund av för lite sömn och hårda arbetsuppgifter (jag återhämtade mig efter sommaren). De vi gjorde var att vi rev sönder lokalerna. Vi tog bort hyllor, väggar, skåp, betong, golv, rör, kablar, metall och allt möjligt från lokalerna. Eftersom vi var många på avdelningen så blev vi skickade till olika platser nästan varje vecka. 

Jag har varit i stängda McDonalds lokalerna, hotell, under tågstationen i Oslo, olika kontor i Oslo centrum, en nedbrunnen skola även utomhus på byggarbetsplatser m.m. Vad har jag lärt mig? Jo, där jobbade ju många polacker och litauer. Inget konstigt, har man ingen utbildning eller språkkunskaper, vad ska man annars göra? Jag tyckte inte alls om kollegorna eller arbetsuppgifterna. Många svordomar var det. Det var både farligt att stå på taket som exempel och riva sönder gamla brädor och smutsigt.

Det absolut värsta var när vi var skickade under jorden vid en tågstation i Oslo. Det var långt ner, det fanns knappt luft, varmt och smutsigt. Kablar hängde överallt. Du vet att vi har 230 volt hemma? Där hade vi 10 000 volt! Kablarna hade ström till Oslos järnväg! Vi fick var sin slägga och vi skulle ta bort en vägg där nere i källaren. Efter några slag var man helt slut. Betongväggen var armerad och typ 5 cm tjock. Det tog oss hel dag och det syntes knappt att vi gjorde något. Jag frågade om verktyg, kapa sönder ski**n. Nej sa han, det är ju spänning och ledningar överallt. Jag svettades så mycket att jag var genomblött.

Hur som helst jobbade vi lite till dagen efter och sen tog andra killarna över. Vi blev skickade till ett nytt projekt, som vanligt... Efter denna upplevelse är jag tacksam att kunna sitta i sin egen kontor, dricka kaffe, prata med andra kollegor, räkna lite lön och kunna sluta för dagen när jag vill. Man uppskattar enkla saker mycket mer när man vet vad som finns där ute! Dela gärna med dig ditt sämsta jobb!

Två Månadslöner

7 comments:

 1. Anonymous16 June

  Dela ut tidningar som först ska sorteras så allt är likvärdigt och sedan delas ut till ett stort område för löjligt lite pengar rena rama slaveriet :P. Var dock endast ett tillfälligt extra jobb som ung. Kan säga att det kändes betydligt bättre att plocka jordgubbar på sommaren för 46 kr/låda än tidningsjobbet även om plockajordgubbar var slitsamt för väldigt dålig peng nåja jag åt de största jordgubbarna när jag såg dem :D.

  Mvh Anonym-m

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner16 June

   Haha, det hade jag nog också gjort! Ändå låter de båda jobben som slaveri. Visst är det ganska vanligt med dessa jobb fortfarande?

   Delete
  2. Anonymous16 June

   Rätt säker på att de finns kvar finns nästan alltid någon som inte kräsen att jobba för pengar i alla fall från andra länder där lönen faktiskt ändå är stor i förhållande till vad de hade kunnat få i deras hemland tex. Minns att många från Polen plockade jordgubbar i Sverige då jag plockade men vet ej hur det ser ut idag. Kan man jobba med annat så är det bättre med annat. Men en erfarenhet är en erfarenhet.
   Finns ju andra typer av reklam utdelning som faktiskt ger en ok timlön som inte är ackordbaserad. Jag var för ung för att kunna jobba med dem på den tiden. Möjligheter öppnas upp när man är äldre var man kan jobba så att säga.

   Mvh Anonym-m

   Delete
  3. Två Månadslöner17 June

   Så tänker jag också, man ska bara samla på sig erfarenheter. Man har ju med sig dessa resten av sitt liv. Sen är det roligare att umgås med andra när man har mycket att berätta! Det är ju inte lika intressant att lyssna på någon som har aldrig upplevt något.

   Delete
 2. Anonymous16 June

  Nehej,tror du det finns såna jobb fortfarande!!
  Tror du alla sitter o petar naveln hela dagarna?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner17 June

   Du får mer än gärna dela med dig dina erfarenheter :)

   Delete

 3. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                       E-mail : combaluzierp443@gmail.com

  ReplyDelete