Tuesday, June 8, 2021

Billerudkorsnäs och pappersförpackningarBillerudkorsnäs gör allt rätt men jag tycker att det går lite för långsamt. Alla pratar ju om att plast ska ersättas i så stor utsträckning som möjligt. Vi har blivit av med plastsugrör, plastmuggar, plastbestick och infört skatt på plastpåsar. De behöver ske mer sånt och så snart som möjligt. Det är bra för miljö, lättare för sortering och såklart för oss aktieägare i Billerudkorsnäs.

Det kommer bli garanterat dyrare för oss konsumenter men jag tror att vi klarar oss ändå. Nu håller på Billerud att utveckla papperstuber för tandkräm och egentligen kan den anpassas till alla krämer som har liknande förpackning. Visst är den häftig? Förutom den håller bolaget på att utveckla pappersflaska som vi har redan hört om för flera år sedan, men vi vill ju se det i produktion! Jag vill köpa en pappersflaska och testa den. Vilken enorm potential finns det.

Sen var det mycket prat om små batterier i förpackningarna, men det är också lagt på is känns det som. Papper är ju framtiden, men tiden går ju fort, jag blir inte yngre liksom. När tror ni läsare att vi får fler pappersprodukter? År 2022? 2025? 2050? 

Lite synd att dessa produkter i papper har plastlock, men det är såklart bättre än ren tjock plast. Vi får se hur det blir i framtiden, mycket intressant är det i alla fall. Vill ni läsa mer om tandkräm i papper så är länken här

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Jag håller med - Billerud borde vara det bästa bolaget att äga med tanke på plastens uttåg och papperförpackningarnas intåg (även om jag själv avskyr papperssugrör!). Tycker dock inte riktigt bolaget uppmärksammas så mycket?

  Ska kolla in tandkrämstuberna!

  Må gott!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Två Månadslöner09 June

   Nej, Billerud verkar inte vara så populär än, men det kommer! Höga elräkningar och dyr inköp av trä/blekningsmedel är saker som påverkar bolaget lite negativt. Annars är det ett stabilt bolag med många fina produkter som har framtiden för sig.

   Delete