Tuesday, November 23, 2021

Falla inte för REAOm ni är som jag så har ni verkligen lyckats spara mycket pengar i år! Grattis! Att köpa saker som behövs hemma är ett måste, men det finns mycket "bra att ha" som är inte alls bra att ha hemma. Har ni varit som jag så har ni inte köpt något onödigt i år som annars bara ligger hemma och samlar damm. Att inte köpa något är bättre än att köpa billig skräp.

Glöm inte att många bolag fuskar och höjer priserna rejält, sedan sätter rabatt 20,30 eller 50%. Det är ett vanlig fälla många fastnar i. Man ska veta ungefär vad produkter är värda. 

Nu är det runt en månad kvar och vi ska inte ge upp, vi ska inte köpa onödig skräp bara för att det är billigare än vanligt. Falla inte för REA, Black Friday, Cyber Monday, Green Week eller Nytt År. Köp saker som du behöver, inget annat. Behöver du köpa presenter, pass på och köp lite billigare, men lägg in massa skräp i varukorgen.

Många säger att man ska tänka på det man vill köpa i några dagar och oftast kommer man fram till ett beslut att man inte behöver det egentligen. Man behöver inte ny telefon, inte heller ny dator, större tv eller massa verktyg hemma i lägenheten. Man behöver oftast inte ny vinterjacka, ingen ser dig i mörkret ändå. Om ni har följt mig i år så har ni säkert fått lite tips på hur man sparar pengar.

Som ett exempel så har vi bytt kök själva för det mesta (sparade runt 50 000 kr), vi har klippt vår hund och oss själva istället för dyra frisörbesök (runt 8 000 kr), vi har semestrat i Sverige och sparat mycket tid och pengar (spenderade under 10 000 kr för flera veckors härlig semester), vi har sparat på börsen varje månad, amorterat på huslån, bytt till annan bank för att spara 5 000 kr om året, bytte internet leverantör och sparade 3 000 per år, vi har skapat sidoinkomster som ger oss runt 10 000 kr per år, vi har odlat egna bär, fyndat mat och annat på nätet och mycket mer.

Vi fokuserar på det vi kan ändra helt enkelt. Det är båda inkomster och utgifter, båda är lika viktiga. Att få panik för skatter, elpris, bensinpris eller höjda försäkringar är knappt något vi kan göra åt. Vi fokuserar på dom största utgifterna är minskar dom. Att fokusera på fel saker tar bara onödig energi. 

Året som varit har varit bra hittills och vi har gjort vad vi ville. Nu ser vi fram emot nästa och planeringen har redan börjat. Det finns vissa saker som vi vill göra och om det återkommer jag längre fram. Full fokus är såklart på att förbättra huset, lära oss mer om allt möjligt, skapa en bra hemmiljö och arbetsmiljö. Att fortsätta ha bra relationer med vänner och vara öppna för nya möjligheter.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment