Friday, February 11, 2022

Vad undrar du över?Idag är det ovanlig inlägg, det är första gången jag gör detta och hoppas ni kommer att gilla det. Idag och imorgon får ni ställa frågor till mig som jag kommer att besvara till nästa inlägg om två dagar. Ni kan ställa frågor här i kommentarerna eller på Twitter, mitt namn där är @manadsloner eller varför inte skicka ett mail på tvamanadsloner@gmail.com och då kan ni ställa vilka frågor som helst. 

Exempel på frågor kan vara vem jag är, vad jag tycker om bolaget X, hur jag gör mina analyser, mina bästa spartips, mina mål och drömmar, vad jag gör på fritiden, bok rekommendationer, favorit brädspel, nästa renoveringsprojekt eller varför inte du berättar till mig vem du är som läser bloggen? Jag är lika nyfiken på er också.

Enligt GDPR och sunt förnuft skriver jag inte ditt mailadress eller namn på bloggen så du kan känna dig trygg och anonym. Vilka frågor som helst! Jag kommer ta upp så många jag bara kan till nästa inlägg. Låter väl kul?

Rapportperioden för helåret 2021 närmar sig slutet och jag tycker att utdelningarna var över förväntan på dom flesta bolagen. De bolag jag investerar i går bra, höjer sina priser och bibehåller kunderna. I rapporterna är dom flesta VD positiva inför framtiden och det finns alltid lite oro kring ett och annat. Ett par bolag kvar med sina rapporter nästa vecka och redan nu kan jag säga att jag är hittills nöjd. Hur går det för er?

Lite tankar kring allt annat som pågår på börsen... jag har lyssnat på andra investerare på Youtube och där är knappt någon som är orolig. En säger att småbolag är undervärderade och en annan säger att även i en börskrasch är det inte alls så illa som man tror. Börsen hinner oftast återhämta sig ganska snabbt och året slutar mycket bättre än t.ex. -70%. Har man ont i magen när börsen faller -30% eller så, så är det kanske inte så bra idé att spara på börsen? Det är en del av spelet att det svänger mycket. Pengar på börsen jobbar dom flesta åren och man ska vara medveten att det finns vissa år som börsen faller. Ser fram emot era frågor!

Två Månadslöner

3 comments:

 1. Vad är dina tankar kring energi och råvaror? Ser i din portfölj att det är lite sånt. Jag tänker både på nyare grön energi och gammal traditionell.

  ReplyDelete
 2. Hej och tack för en bra blogg.

  Vad har du för spartips för ett lite mer kortsiktigt sparande. Har aktier idag samt två fonder och sparar till insatts för bostad. Är det investmentbolag som en bör satsa mest på?

  ReplyDelete
 3. Vad är din åsikt om Investor A versus Investor B aktien!
  Har i dagsläget A aktien men borde jag byta till B?

  ReplyDelete