Tuesday, January 4, 2022

Fynda Securitas innan aktiekurs stigerSecuritas har gjort största förvärvet någonsin. Det som köptes var ett ben från Stanley Black & Decker som heter Stanley Security. Priset blev 3,2 miljarder dollar. Securitas som är ledande bevakningsföretag kommer även bli ledande inom elektronisk säkerhet och säkerhetslösningar. En rätt riktning för framtiden.

Förvärvet väntas öka koncernens rörelsemarginal omedelbart vid fullföljandet, skapa betydande kostnadssynergier samt leverera en förbättrad vinst per aktie under det första helåret efter fullföljandet och leda till en omfattande förbättring av rörelsemarginalen över tid, sa VD.

Stanley Security har verksamhet på 12 olika marknader med omkring 7 800 anställda. Varje gång jag går in i någon byggnad som skola, sjukhus, butik eller kontor så ser jag skyltarna på dörrar och fönster. Oftast är det Securitas skyltar men ibland även Stanley. Nu kommer det vara Securitas som äger båda och i Sverige i alla fall kommer Securitas ha mer eller mindre monopol. I stort sett inga konkurrenter. Hur det ser ut utomlands är jag väldigt nyfiken på.

VD har sagt under telefonkonferens att det finns många konkurrenter i världen men knappt någon som är så stor och dom flesta av konkurrenterna är väldigt nischade på sina saker. Under konferensen lät det som att alla är nöjda med förvärvet, vinster kommer öka i Securitas, marginalerna blir bättre och framtiden ser ljust ut. 

Aktiekursen har halkat efter lite och det gör en bra fyndläge. Senaste 5 åren har kursen rört sig mellan 120 - 160 kr och sista dagarna var kursen på runt 125 kr. Det borde ge trygghet att aktien inte faller mer än 10% och uppsidan på minst 20% finns inom ett eller två år. Eftersom Securitas har nu växt via förvärv och lovat högre vinster så är det nästan garanterat att detta blir en bra investering år 2022-2023. Vissa tror att det blir senare än så.

Många har givit upp hoppet för bolaget men det finns många som ser potential. Styrelseordförande Jan Svensson köpte 10 000 aktier i Securitas och nu äger 30 000 aktier. Affärsvärlden gjorde en analys och ser 35% uppsida inom ett par års sikt.  Förutom denna stora förvärv har Securitas förvärvat flera andra bolag under året som kommer visa vinst år 2022. Det bästa är att Securitas handlas under P/E snittet senaste åren vilket ger mig en signal att köpa fler aktier.

*13 december köpte Securitas VD Magnus Ahlqvist 5 000 aktier i bolaget och äger nu ungefär 155 000 aktier.

*Avanza har meddelat att Securitas var tredje mest köpta aktie i December, på plats nummer 2 var Embracer och plats nummer 1 var Tesla. Jag äger alla tre vilket är bara underbart. Securitas på dessa nivåer kan även vara en riktigt bra utdelare framöver.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment