Saturday, January 8, 2022

En massa förvärvI slutet av 2021 så meddelade Embracer ett förvärv av Asmodee samt några mindre bolag, under samma kvartal meddelade Securitas förvärv av Stanley Security och Billerudkorsnäs meddelade ett förvärv av Verso. Både VD och andra chefer köpt på sig en stek i Billerud. Samma gäller Embracer. Axfood har investerat i City Gross och äger nu 9,9% samt även Fortnox har köpt ett bolag som heter Capcito Finance.

Som ni ser så har 2021 varit ett bra investerings år för alla. Börsen avslutades på 25% och många tror på bättre framtid. Det låter för bra för att vara sant, pandemin är tillbaka, folk är rädda, räntorna börjar stiga men ändå tuffar börsen på. Den kommer sannolikt falla när ingen förväntar det. Så är det och vi som har varit med ett tag vet att börsen är en "drama queen".

Vissa aktier föll tillbaka en del på grund av högre skulder, utspädning av aktier och mindre kassor men på längre sikt måste det vara goda affärer dom gjort. De som sparar i aktier eller fonder ser sina pengar stiga och falla i värde varje dag och de som inte sparar ser inte det. Dom ser inte att deras pengar blir mindre och mindre värda. Länderna trycker nya pengar hela tiden och de som sparar pengar på en hög, ja du, du förstår. Köpkraften blir mindre och mindre. Priserna kommer bara att stiga, för alltid. Använd pengarna du inte behöver, amortera, investera eller köp saker du verkligen vill ha.

Listan är väldigt, väldigt lång på saker som har gått upp i pris. Det bästa man kan göra är att äga många saker, helst dom som stiger i värde. Till exempel saker som vissa veteranbilar, klockor, olika samlingar, hus, just nu även datorer på grund av efterfrågan, aktier och fonder, skog, virke, bensin och så vidare... Det är naturligt att priserna stiger och därför dubblar man sina pengar på börsen var 8:e år ungefär. Bolag som du investerar i höjer priserna varje år och på det sättet är dina pengar trygga.

Bolag som du investerar i ändras hela tiden, nya bolag köps upp, vissa delar kanske säljs av, ledningen byts ut, policys ändras, hög och låg konjunktur påverkar bolagen på olika sätt, pandemin kan antingen gynna eller missgynna bolagen, det händer något hela tiden och det man ska göra är att lita på personer som jobbar på bolaget. Det vill tjäna pengar lika mycket som du vill att dina aktier ska stiga i värde.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment