Friday, March 4, 2022

Fel på deklarationsblankett 2022Skriver ett extra inlägg idag angående deklaration 2022. På mitt jobb har anställda jag räknar lön åt börjat ringa och ifrågasätta skatterna som jag har dragit. Jag tittade såklart på varje enskild fall och hittade inget konstigt. En kollega till mig skickade en länk där alla förklaringar fanns. Tydligen har det blivit väldigt fel hos Skatteverket.

Länken hittar du här. Det som har hänt är att igår upptäcktes det ett fel i deklarationsutskick som visar fel värden. Skatteverket vet inte hur många som är berörda och stoppade utskicken tills dom löser problemet. Dom skriver senare i en uppdatering att felen ska vara rättade. Får du din deklaration idag eller snart så borde alla felen vara rättade, men man vet aldrig.

Det är inte roligt att få deklarationsblankett tycker jag, man vet aldrig om man får tillbaka eller ska betala in. Man vet inte heller hur mycket, det kan vara en tusenlapp men det kan lika väl vara 20 000 eller mer. Det beror såklart på väldigt många olika faktorer som huslån, rot och rut avdrag, bil lån, csn lån, egen företag, extra inkomster, aktier, husförsäljning och så vidare...

Har inte fått min än men jag hoppas att det blir något plus i alla fall. Hur brukar det se ut för dig? Har du redan fått blanketten? Vad ska du göra med pengarna? Jag som jobbar mycket digitalt tycker att såna problem borde man kunna lösa ganska snabbt, det är bara göra om och skicka iväg på nytt. Det är säkert nåt mänsklig fel, för att det är det oftast. Kan förstå den personen också, att skicka iväg en blankett till stor del av befolkningen kan vara lite stressfullt. 

Viktiga datum:

Vi som har digital brevlåda kommer få deklarationen mellan 2-7 mars

15 mars kan man deklarera

30 mars är sista dagen att godkänna digitalt utan ändringar för att få skatteåterbäring mellan 5-8 april

15 mars - 15 april får alla sina deklarationer via post

2 maj sista dagen att deklarera. Återbäringen är mellan 8-10 juni.

Mer information hittar du såklart på skatteverkets hemsida.

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Anonymous04 March

  Jag fick min idag. Tror allt stämde! Jag fick tillbaka 8.000:-, men jag har ju sålt lägenheten förra året, så jag måste ju deklarera det manuellt, och då blir det ca 130.000 minus. Men det visste jag ju redan, så egentligen inga överraskningar.

  Nu har vi inga bostadslån längre, så nästa år blir det inga ränteavdrag. Vi får se vad slutsumman blir då.

  Ha det fint!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Härligt! Jag fick 100 kr tillbaka! :)

   Delete
 2. När är sista datumet för att betala in restskatt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej, se länk nedan:
   https://www.skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/viktigadatum.4.5d699354142b230302034e.html

   Delete