Wednesday, March 30, 2022

Att spara till framtida jag



Mars är nästan över och den har faktiskt varit ovanligt bra för mig. Det fanns vissa negativa överraskningar men det gick att lösa det på ett smidigt sätt. Pengamässigt var det en bra månad. Min fru lyckades få in över tusenlapp extra, bloggen fick via reklam 404 kr förra månaden och 772 kr denna månaden. Utbetalningar sker när man samlar mer än 700 kr så jag kommer få över en tusenlapp i april. Det låter som bara ett par tusenlappar i månaden, men på ett år är det som extra lön!

I mars fick jag veta att det blir en löneökning, jag hade gärna velat dela med mig men jag får tyvärr inte göra det. Det finns kollegor och kanske till och med min chef som läser detta. Det jag kan säga är att det är en ökning och att jag är nöjd med utfallet. Det hade kunnat vara lite mer men man får kämpa till nästa år istället för att höja ytterligare. Jag har inte rest någon längre sträcka under månaden vilket har sparat på bränslekostnader med. 

Just det, utdelningar börjar trilla snart in från Axfood och alla andra aktier jag äger. April till och med Maj brukar vara hög säsong för utdelningsutbetalningar. Jag kommer få ungefär 10 000 kr för perioden och några tusenlappar till under hösten. Dom kommer såklart inte spenderas men istället återinvesteras. Jag ska köpa ännu fler aktier (eller fonder) och på det sättet kommer kapitalet växa ännu mer till nästa år. Det är inte lätt att spara till en miljon kronor, men jag ser att jag är på god väg. Kan andra så kan även jag, så svårt är det ju inte. Man behöver inte heller spara en miljon, det räcker med 500 000 kr och sedan växer dom till sig av sig själva. 

Även du som läser bloggen kan göra det, det lovar jag. Enda som krävs är någorlunda bra spridning bland aktier och fonder och tålamod. Lägg in lite pengar då och då och se kapitalet växa. Det ger motivation att fortsätta och inte ge upp. Generellt stiger priserna varje år, bolagen tjänar mer pengar, delar ut lite och så tar det 10-20 år och då är man miljonär. Det behövs inte mycket pengar, bara några tusenlappar i månaden.

Att spara till mig själv, till min lilla familj, till framtiden, till mina drömmar, till frihet är faktiskt det bästa jag gjort. Alla borde göra det. Man ska leva nu, njuta av tiden nu, resa, äta god mat och träffa vänner, men man ska även spara till framtiden. Ingen vet hur det blir, tänk om man hade kunnat gå i pension vid 50 års åldern? Pengar ger frihet. Även om man misslyckas totalt, så kanske man jobbar halvtid istället när man fyller 50, det är stor skillnad det också jämfört med många andra...

Två Månadslöner

1 comment: