Friday, October 9, 2020

Vi lär oss på olika sätt
En mycket bra avsnitt från Nordnets sparekonomer som jag varmt rekommenderar att lyssna på. De går igenom lite av allt, som presidentvalet, flygbolag, banker, fastigheter, spel, investmentbolag, populäraste aktier och lite annat smått och gott.

Uppskattar verkligen deras jobb och allt de gör för oss. Samma gäller såklart även sparekonomer från Avanza. Man lär sig enormt mycket.

När jag lånade aktieböcker från bibliotek tyckte jag inte mycket om dom. Jag personligen lär mig mer genom att lyssna på så många personer som möjligt och dra en egen slutsats.

Lyssnar extra noga på personer som är redan där jag vill vara om 5 år. Jag följer dom lite på Twitter/Youtube och vill se hur de gör och varför. Det finns oerhört mycket information på nätet just nu, det är bara att gå igenom så mycket som möjligt kring aktier och sparande, då kan även du investera rätt och se dina pengar växa. Även om börsen är dyr.

Ett tips är att titta på youtube, bara att skriva Nordnet eller Avanza så hittar du många bra videos. Att vara med i aktiegruppen på facebook är också en bra idé. Har du Twitter kan du söka upp personer via #finanstwitter. Det finns även information på Shareville, Instagram, olika bloggar och finans hemsidor som privata affärer eller DI.

Hur lärde du dig om aktier?

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Mycket poddar här också, sedan bloggar. Det finns många poddar dock, och det gäller att hitta "rätt nivå" där man känner att man kan ta till sig budskapet.

  Ha en fin helg!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww tack, glömde poddar! 😁 detsamma!

   Delete
 2. Jag ser inte videon i mobilen, fast den borde finnas, märkligt. Har kopplat en länk med.
  Två Månadslöner

  ReplyDelete
 3. Mitt intresse väcktes av en podd, som egentligen inte handlade om aktier utan fastighetsinvestering och livsval. Sedan köpte jag en bok med grunderna till investering på börsen och på den vägen är det. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. För mig var det en nyårslöfte att börja med aktier annars var det inte säkert att jag hade vågat. Därför började jag i januari med 5000 som jag hade över.

   Delete