Sunday, October 18, 2020

Volvo Q3 2020Volvo har rapporterat på fredagen och siffrorna för tredje kvartalet är lite svagare än året innan. Inget konstigt dock, eftersom vi befinner oss i en pandemi. Året har varit tufft med permitteringar och liknande och det syns tydligt i siffrorna januari-september:

Nettoomsättning 241 528 Mkr (326 625 Mkr)
Resultat 15 270 Mkr (40 153 Mkr)
Resultat per aktie 4,97 kr (14,36 kr)

Det som är intressant är att orderingång på antalet lastbilar är nästan lika hög som förra året. Ännu mer intressant är att orderingången ökade för anläggningsmaskiner med över 10% jämfört med förra året. 

Min personlig åsikt är att transporter kommer alltid behövas. Speciellt just nu när de flesta handlar online. Det finns såklart flyg, båt och tåg men att distribuera till mindre städer, byar och kunder är det bara lastbilar som kan göra. Att vara aktieägare i Volvo eller Traton (Scania) är nog en bra idé. 

Volvo känns som trygg investering då det finns även Volvo bussar, anläggningsmaskiner och Volvo penta. Vi ska inte heller glömma service delen. Enligt mig är det en stabil och bra bolag. Aktien är däremot cyklisk vilket betyder att den går upp och ner rätt mycket beroende på efterfråga från omvärlden. Vill du äga aktien rekommenderar jag att köpa när det ser som värst ut, ungefär som vi hade i mars. Då köper du en fin bolag under en tuff period. Sedan 19 mars har aktien stigit 87%. 

Elektriska lastbilar har nu skickats iväg till kunder och större produktion kommer påbörjas nästa år.

Tittar vi på antalet anställda i koncernen så har det minskat med 9 000 anställda jämfört med förra året. 

Rapporten kan du läsa här om intressent för att djupdyka finns. Volvo är just nu 12% av min aktieportfölj, vilket gör Volvo till mitt största innehav. Det finns många riktkurser för Volvo just nu, allt från 180 till 240 kronor. Jag tycker att dessa är rimliga som det ser ut just nu.

Två Månadslöner

1 comment:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) Förlorade kärleksformer
  3) Stoppa skilsmässa
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  ReplyDelete