Monday, October 26, 2020

Lohilo in i aktieportföljÅrets näst sista köp blev Lohilo. Idag kan alla handla aktier på börsen under namnet Lohilo Foods. Priset var satt till 22 kr per aktie, men intresset har varit stort och aktien steg som högst till 30,89 kr och 26,58 kr som lägst. Jag lyckades fånga en bunt aktier för exakt 27 kr.

Lohilo Foods har varit Alvesta glass innan så de bara bytt namn och lagt till fler produkter i bolaget. Grunden i bolaget är fortfarande glass men senaste tiden har det tillkommit även energidryck och snacks.

Bolaget växer fort, expanderar i Sverige och utomlands och satsar mycket på marknadsföring. En av största anledningarna varför jag köpt aktier i bolaget är att jag hört mycket bra om Alvesta Glass. Andra anledningarna är att jag smakat Lohilo produkter och tycker att en del av dom var supergoda.

Lohilo har även lokaler för padel i Växjö, haft en fin resa och avkastning sedan tidigare och nyligen rekryterat väldigt duktiga personer. Jag tänker att Lohilo fortsätter den fina resan och jag kommer öka mitt innehav lite då och då och sen får vi se hur länge jag håller i aktierna. Det blir en bra tillväxt aktie som kommer kompletera Axfood. 

Grattis till alla er som tecknat aktier och fått tilldelning för 22 kr styck. Ni fick 25-30% avkastning redan första dagen aktien handlas. Det är typ 3 årsavkastningar på börsen! Nu känner jag lite dum att jag inte gjort samma, men hade inte 5 500 kr då som var minimum för att teckna. Fanns inga heller garantier att man får tilldelning då intresset har varit stort.

Det jag lärt mig sedan tidigare att fina resor brukar fortsätta så oavsett om man hoppar på tåget idag eller om en månad kommer det blir en fin avkastning ändå. Efter ett par timmars handel ligger jag också på runt +6%. Q3 rapport kommer om en månad och den kommer att bli fin som alla andra hittills hoppas jag.

Två Månadslöner

5 comments:

 1. Fick ingen tilldelning tyvärr... Hade hoppats att få en liten slurk så jag hoppar den då jag ändå troligen hade hoppat av när kursen rusat iväg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varför tänkte du hoppa av?

   Delete
  2. Jag menade att hoppa av och ta hem en snabb vinst!

   Delete
 2. Kul, spännande att se vart det tar vägen. Hoppas på en bra utveckling!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verkligen, det borde gå bra, de växte även under covid, speciellt utomlands.

   Delete