Tuesday, March 12, 2024

Behöver man följa nyheter om börsen?Har du missat nyheterna senaste veckan? Det gör jag ibland, så här kommer några stycken från senaste dagarna. Behöver man som investerare följa nyheterna och veta allt som händer? Nej, det tycker inte jag. Så länge det mesta är "som vanligt" så behöver man inte följa nyheterna. 

Mest blankade bolag är SBB, Scandic, Intrum, JM och Embracer. 

Castellum emitterar icke säkerställda gröna obligationer om totalt SEK 2 miljarder och offentliggör resultatet av det frivilliga återköpserbjudandet av utvalda SEK obligationer. Är det någon som förstår vad det innebär? Inte jag i alla fall men aktien steg +4,34% efter det och det gillar jag. Här ligger mest av mina pengar i.

Den amerikanska elbilstillverkaren Teslas tyska fabrik strax utanför Berlin ska återuppta produktionen under veckan efter att en vänsterextrem grupp anlagt en brand i en närliggande el-station, vilket både lämnat fabriken utan strömförsörjning och tvingat till en evakuering. Varför gör man det? Har du inte annat att sysselsätta sig med? 

Redeye går igenom konsultbolag på börsen och tycker att det finns mer att hämta. Aktiekurserna har fallit något i nästan alla konsultbolag och alla säger att konsultbolag kommer inte växa under 2024 men Redeye tror på tillväxt i vissa områden de är verksamma i som försvarindustrin. Tydligen klarade konsulterna ganska bra den mindre efterfrågan och har stabil intjäningsförmåga.

Förpackningsbolaget Billerud har tecknat avtal med NIB, Nordiska investeringsbanken, på 400 miljoner kronor för finansiering av bolagets utgifter för forskning och utveckling (FoU) mellan 2023 till 2026. Lånet har en löptid på 8 år. Det framgår av ett pressmeddelande.

NIB-lånet ska finansiera Billeruds FoU-investeringar i barriärlösningar för förpackningsprodukter av papper och kartong samt förbättrad förpackningsprestanda. Syftet är att ersätta förpackningar av plast, aluminiumfolie och glas med innovativa lösningar som biobaserade barriärer för pappers- och kartongförpackningar.

Securitas: “Vi kommer nu ut ur en period med covid-19 och Stanley-förvärvet där vi har varit lite mer försiktiga på utdelningssidan. Men framöver räknar vi med att vi kommer att ha progressiva ökningar av utdelningarna för att säkerställa att vi håller oss inom vår finanspolicy på 50-60 procent av nettoresultatet”, sade bolaget.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment