Thursday, March 14, 2024

Nordic Paper kan köpas ut från börsen med stor premieNordic Paper Holding är en specialpappersproducent med produkter inom två segment, kraftpapper och naturligt fettresistent papper. Bolagets papper används bland annat till förpackning och hantering av livsmedel, exempelvis som bakplåtspapper, bakformar eller säckar och påsar. Bolaget säljer sina produkter över hela världen. Aktien gick upp med +12,26% i tisdags. Varför?

Nordic Paper har noterat att Shanying avser sälja hela eller en del av sitt innehav i Nordic Paper, som äger just nu 48,2 procent. Om hälften av bolaget säljs till en stor aktör så finns det en stor chans att köparen vill ha alla aktier. Speciellt nu när aktiekursen är historiskt låg.

"Mot denna bakgrund har styrelsen för Nordic Paper beslutat att inleda en process för att undersöka det potentiella intresset från tredje parter att förvärva samtliga aktier i bolaget. Syftet med processen är att uppnå bästa möjliga värde och utfall för samtliga aktieägare i Nordic Paper", skriver bolaget.

Om det blir ett bud måste vi aktivt välja om vi vill sälja aktierna på Avanza eller inte. Jag personligen tycker att Nordic Paper är undervärderad och rimlig värdering för bolaget borde vara PE 10. Det betyder vinsten gånger PE talet, då får du rimlig kurs. Eftersom vinsterna har varit stabila på 6+ kr så tror jag minst 60 kr ska budet ligga på. 

En aktie kostar runt 50 kr efter den starka uppgången och jag tycker att kursen borde fortsätta uppåt med minst 20% till för att bolaget ska värderas rimligt. Eftersom bolaget är bättre än många andra så borde det finnas en premie också. Tycker att budet borde ligga på 66-80 kr.

Kortsiktigt kan man tjäna mycket pengar på aktien om det blir ett bud, långsiktigt är budet riktigt dålig. Om bolaget fortsätter tjäna 8 kr i vinst per aktie varje år så borde aktiekursen stå på närmare 100 kr. Därför jag äger stor post i Nordic Paper. Nu blev aktien bland mina största investeringar. Jag säljer inget. Äger du aktier? Hur går dina tankar?

Insiderköp senaste dagarna:

Markus Larin Rosendahl har den 12 mars köpt 2 961 aktier i pappersbruksbolaget Nordic Paper där han är chef för strategi- och affärsutveckling. Aktierna köptes till kursen 43,30 kronor per aktie, en affär på 128 200 kronor

David Högström har den 13 mars köpt 1 000 aktier i pappersbruksbolaget Nordic Paper där han är chef för försörjningskedjan och IT. Aktierna köptes till kursen 48,10 kronor per aktie, en affär på 48 100 kronor.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment