Wednesday, May 8, 2024

Q1 Securitas - Ökar vinsten och marginalernaÄntligen rapport från Securitas som visar första tre månaderna för 2024. Har marginalerna förbättrats? Minskar skulderna? Ökar vinsterna? Förvärvet av Stanley Security måste väl bära frukt snart, eller?

Total sales MSEK 39 260 (37 751)
Operating margin 6.0 percent (5.8)
Earnings per share SEK 1.84 (1.66)

Det ser väl helt okej ut. Enligt Avanza och information dom hämtar så visar det helt fel på deras hemsida som skrämmer bort småsparare. Det står att PE talet 50 och förväntad vinst är 2,24 kr för helåret och 10% aktier i Securitas är blankade. Så illa är det inte.

Vinster bara för tre första månaderna är nästan som förväntningarna för helåret. Framöver borde vinsten vara närmare 2 kr per kvartal, vilket ger oss ungefär 7-8 kr i vinst i år. Aktien handlades till 112 kr innan rapporten och den verkliga PE talet är ungefär 15. Vilket är rimligt och normalt. Vinsterna borde öka något nästa år och samtidigt aktiekursen. Vem förväntar sig 2,24 kr för hela 2024 kan jag inte svara på, det är helt fel.

USA går bra, Europa har minskad efterfråga i flygbranschen, men som helhet har Securitas levererat bra resultat. Enligt VD brukar första kvartalet ha lägre kassaflöde som är bra att ha med sig, just i år visar den lite minus. Därför har skulden ökat något till 41 miljarder. Förra året var kassaflödet mellan Q2-Q4 på över 1, 2 och 4 miljarder. Det blir nog samma även i år. 

Målet är att nå 8% rörelsemarginal i slutet på 2025 vilket kommer investerare älska. Tidigare var det mycket lägre marginaler. Det går åt rätt håll i Securitas. Äntligen. Jag personligen gillar bolaget men inte aktiekursen. Vi får se helt enkelt hur jag kommer agera i Securitas framöver, det är svårt att veta vad är bäst. Öka? Minska? Göra ingenting? Äger bara över 1% i portföljen, så inte så stor innehav hos mig.

Enligt analytikerna så har säkerhetsbolaget Securitas redovisat en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Det borde komma in högre riktkuser framöver tänker jag. Vi får se, ibland har jag fel, hoppas att aktiekursen stiger under dagen.

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment