Sunday, May 26, 2024

Q4 Embracer - VD övertygad om starkare kassaflöde i årEmbracer släppte sin rapport under veckan och aktien föll (som alltid) några procent. Denna gången var den ned -10% på morgonen, -6% under dagen och avslutade börsdagen med -8,77%. Det svänger rejält med andra ord. Dagen efter föll hela börsen -0,64% och Embracer ännu mer med -2,97%.

Nu i efterhand är det klart att man skulle ha sålt alla aktier och köpt Nvidia till exempel som "bara" stiger varje dag och når nya rekord varje kvartal. Hundratals procent ökning i både försäljning och vinst, men det är som det är. Att sälja Embracer på botten och köpa Nvidia på toppen (som jag tror att det är) är ingen bra långsiktig strategi. På kort sikt kliar det lite i fingrarna hos många. Sen är jag inte säker jag förstår vad dom säljer ens.

Embracers produkter är enkla att förstå. Jag själv köper deras brädspel och kortspel då och då. Mina bekanta gör också det. Embracer har även fina pc, konsol och mobilspel. Några enstaka titlar är till och med kända i hela världen. Det finns mycket värde i bolaget.

Aktiekursen i Embracer har fallit rejält och länge. Skulderna är höga, otydlig information, svårtolkade rapporter och mycket annat som sänkt aktiekursen. Lyssnade på en intervju på Youtube med VD Lars Wingefors och den var faktiskt väldigt bra. Lyssnade även på konferenscall med VD och han var glad, tydlig och självsäker på stabil utveckling framöver. 

Helåret för Embracer är APRIL 2023 t.o.m MARS 2024. Enligt rapporten så har försäljningen ökat 12% till SEK 42,206 million (37,665). Kassaflödet från verksamheten var nästan 8 miljarder och 7 miljarder investerades i nya spel. Embracer satsar nu på att ha mer kvar efter varje kvartal och inte spendera för mycket. Antal nya spel i pipeline har minskat från 221 styck till 141, men det är fortsatt stor mängd nya spel på gång. 

Mest efterlängtade är såklart Tomb Raider och Metro Multiplayer (som inte annonserats ut ännu). Det nämndes dock för att par år sedan att de tänkte på det. Blir spännande framöver när bolaget delas upp i tre olika företag på börsen. Sämst presterande bolag i min portfölj är Embracer, allt annat har gått ok senaste åren. Ändå tror jag mycket på rejäl återhämtning kommande åren. Hur tänker du? 

Vill även lägga till att blankningen har minskat från 12% till 8%. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment