Saturday, November 14, 2020

Största börsnotering sedan TeliaIgår kom det upp på flera olika ekonomi sidor att EQT vill börsnotera Anticimex. Om bolaget värderas till 45 miljarder kronor blir det börsnotering, enligt "hemliga källor". Det skulle innebära största börsnoteringen sedan Telia år 2000.

Om någon av er inte vet så är Anticimex experter inom skadedjur, brandskydd och överlåtelsebesiktning. Dock när jag googlade vilken besiktningsman jag ska ha när vi köpte huset var alla eniga om SBR godkänd besiktningsman. Många avrådde Anticimex. Det var 2015 jag gjorde mitt googlande.

Hur mycket Anticimex tjänar, vem skulle vara intresserad att köpa aktier och om det är en bra investering vet jag inte. Det jag vet är att jag har haft Anticimex hemma hos mig flera gånger i år och jag var inte imponerad.

Vi har haft flera getingbo runt huset och möss. Att ta bort getingbo är inte svårt, men om jag betalar för husförsäkring ingår Anticimex tjänster. Varför ska jag göra något då?

Eftersom det är inte bra att använda gift mot möss så fick vi något liknande alternativ. En månad senare åt mössen upp all gift och gjorde en bo i den lådan. Kul. Vi fick göra om samma procedur.


En månad till har gått och Anticimex har inte dökt upp. Vi kom överens att de ska komma varje månad och se över giftet och möss problem. Vi ringde själva och fick ett svar att personen som var hos oss har slutat. Vi fick en ny tid.

Sist Anticimex var här så fick vi nya doser av gift och musfällor. Det har hjälpt lite då vi har färre möss, men vi fortfarande har en mus på vinden. Hoppas att det är en mus, kan ju vara något annat också som fladdermus eller ekorre.

Oavsett vad det är så hoppades jag på bättre resultat och bättre behandling av problemet. Släng värsta giftet på vinden så att alla som kryper dör och problemet är löst. Är det bättre att använda ekologisk gift som smakar jordgubb (som mössen inte ens dör av) än att möss äter igenom träkonstruktioner och elledningar?

Sen fattar jag inte hur de kan tjäna mer pengar för varje år, min husförsäkring har ungefär samma kostnad år för år med sakta stigande trend. I den ingår såklart mycket mer än bara Anticimex. Jag avstår från aktien, finns mer intressanta case. Om ni inte visste äger Investor en del av EQT och EQT äger en del av Anticimex.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Anonymous18 November

  Du som husägare kan också se över tätheten på ditt hus och investera i förebyggande skydd. Det är mindre miljöpåverkan än att ständigt andvända gift.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hade Anticimex på besök och dom sa att det ser bra ut. Inte mycket mer vi kan göra. Så det blir gift.

   Delete