Friday, November 27, 2020

CSN lån 0,05% ränta 2021



Vi fick veta idag att under 2021 kommer ränta på CSN lån ligga på 0,05% istället för 0,16%. Det är riktigt goda nyheter. Många av oss har fortfarande lånet kvar och efter sänkningen blir räntan nästan obefintlig. Den stora extra kostnaden på lånet är bara administrationsavgiften som dras med 150 kronor varje år. Lånet är fortfarande ett mycket bra möjlighet som alla borde använda sig av och jag ser många fördelar med den:

För det första kan man flytta hemifrån och bo själv för pengarna. Det är nog det vanligaste under studietiden. 

Om man inte behöver CSN lån kan man ta det ändå och spara pengarna på börsen. Sparar man i indexfonder kan man förvänta sig 7-8% i snitt per år. Vissa år mer och vissa år mindre. Efter studier kan man sälja allt och betala tillbaka lånet. Det borde vara en del pengar över om vi inte är mitt i en börskrasch. Har marknaden gått ner kan man sälja av senare när den stiger igen. Beror även på hur lång studietid du har. Ju längre du studerar ju längre pengarna hinner växa.

Jag använde mitt CSN till badrumsrenovering (var flera år sedan), istället för att låna på banken med 2% ränta sparade jag CSN under studietiden och betalade för kalaset kontant.

Du kan även köpa en bil för pengarna, då slipper du låna till bilköpet. Räntan hos bilhandlare brukar ligga på 3,95%. 

Under ett år som du sparar CSN kan du spara ihop ungefär 70 000 kronor förutsatt att du klarar dig med bara bidragsdelen. Det är inte lätt, men det är möjligt om du bor hemma eller har sambo som kan stötta dig under studietiden. 

CSN är det bästa lånet som finns och att inte ta den är inte särskild smart.

Två Månadslöner

4 comments:

  1. Riktigt attraktiv ränta :) Jag ångrar att jag var så "het på gröten" och betalade av hela CSN-lånet i förtid samt inte lånade max under tiden jag studerade...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort ett löfte om att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
      1) Love Spells
      2) lösning och botemedel mot all sjukdom
      3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
      4) Äktenskapstavlar
      5) Graviditetsförtrollning
      6) Breakup Spells
      7) Döden
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Delete
  2. Behöver du ett nödlån för att betala av din skuld eller ett aktielån för att förbättra din verksamhet? Har du blivit avvisad av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en lånekonsolidering eller ett bolån? Leta inte längre, för vi är här för att lägga alla dina ekonomiska problem bakom oss. Kontakta oss via e-post: {larrybright424@gmail.com Vi erbjuder lån till intresserade parter till en rimlig ränta på 2%. Intervallet är från 5 000,00 euro till 100 000 000,00 euro.

    ReplyDelete
  3. Christy Walton ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2 %. Maila till:(christywalton355@gmail.com)

    ReplyDelete