Monday, November 23, 2020

Embracer Q2 2020Förra veckan har även Embracer lämnat sin rapport för senaste kvartalet. Som vanligt såg den bra ut. Bolaget köpte 13 små och medelstora bolag och Embracer Group är ännu större idag med totalt 58 interna studios och över 5 700 anställda. Rapporten för april - september (bruten räkenskapsår) visar:

Nettoomsättning 4 452 Mkr (2 402 Mkr) 
Resultat  Mkr 318 (117 Mkr)
Resultat per aktie 0.85 kr (0.38 kr) 

Det jag gillar mest med bolaget är att det finns 195 IPs (Intelectual Properties) med andra ord - spel. Dessa har nästan dubblats på två år. Vinsten stiger också fint och fler bolag läggs till i Embracer Group. Risken minskar, bolaget växer snabbt, kassaflöde är bra, VD satsar mest på kvalitet och att hitta riktigt duktiga människor att lägga till i bolaget. VD köper bolag genom att betala med aktier och pengar, vilket är faktiskt väldigt smart.

finanstwitter så verkar sparare prata mest om Embracer och Evolution Gaming just nu. Pandemin har gjort att vi sitter hemma mer och spelar mer. Aktiekursen i Embracer föll lite när vi fick veta att vaccin är på väg och fonder har flyttat pengar från spel till andra branscher som flyg och hotell. 

Oavsett om vi har pandemi i världen eller inte så ökar spelandet oavsett i hela världen. Mobiler, datorer, konsoler och VR blir bättre och bättre i kvalite och mer underhållande. Jag tror att gaming kommer alltid att finnas och blir bara bättre. Det finns många spelbolag på börsen men personligen tycker jag mest om Embracer. Jag ser mycket potential, duktig VD och en fungerande affärsmodell. 

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment