Sunday, November 1, 2020

Intäkter från bloggenIdag ska jag visa er hur mycket jag tjänade från bloggen i oktober. För er som inte vet så skapade jag Två Månadslöner blogg år 2019 på två dagar via Blogger. Nackdelen är dock att det är inte mycket man kan göra i den. Blogger för mig är som förenklad Word.

Första halvåret var det noll i intäkter, eftersom jag hade knappt någon reklam eller samarbete med andra bolag. Det var inte heller många som läste bloggen. Sista halvåret blev det bättre såklart. Under oktober hade jag 12 221 besök på hemsidan.

Google Ads som visar konstiga reklam på bloggen har snurrat ihop till 157 kr i oktober. När du besöker bloggen får jag nästan ingenting, trycker du på reklam får jag mellan 1-2 kr och köper du något från hemsidan så tror jag att jag får mellan 3-15 kr. Nästan ingenting med andra ord, men efter en månad lyckas det ändå komma upp till över en hundralapp. För att få mer pengar behöver jag fler besökare på bloggen. Har ni kanske tips till mig?


Direktreklam där jag själv lägger in länkar har gett mig intäkter på 289,9 kr. Jag får betalt när någon till exempel registrerar sig på Avanza, köper något via länkar eller när jag själv köper något via länkar. Det har jag gjort kan jag säga. Till exempel förra veckan köpte jag en maskeraddräkt för halloween.

Precis innan covid hade jag kontakt med ett bolag där vi hade betalda samarbeten. Jag skrev om deras kunder och fick en liten ersättning för det. Nu är det tomt på den fronten så jag får ingen ersättning.

Totalt blir det 446,9 kr i intäkter. Jag får dock inte pengarna än eftersom de måste komma upp till minsta nivån på 700 kr (gäller Google Ads) och 300 kr för direktreklam. Sedan dras det skatt på hela 50%! Hur mycket trodde du att jag tjänar från bloggen? Lämna en kommentar nedan.

Två Månadslöner

2 comments:

 1. Anonymous01 November

  Hur skattar du blogginkomsten? Kör du det som hobbyverksamhet?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Direktreklam dras det automatiskt 50% på. Google Ads får jag brutto och sedan behöver själv skatta vid deklaration (blir nästa år) så jag har inte gjort det än. Vet inte faktiskt hur det blir. Borde vara sidoinkomst eller liknande. Kanske då dras det 30%.

   Vet du det? Ska kolla runt vad är mest lönsamt.

   Delete