Tuesday, January 12, 2021

Orolig kring aktievärderingar
Va rädd när andra är giriga och girig när andra är rädda. Denna citat från Warren Buffett är min favorit. Det har funkat i många år och kommer att funka i många år framöver. Det är extremt enkelt i teori, men oftast dras man lätt med alla andra.

Själv månadssparar jag småbelopp och väntar på en korrigering. Då investerar jag större summor. Det värsta som jag hade varit med om är när börsen gått ner -15% på några få dagar och där sitter man utan likvider. När jag har några procent av portföljvärde i likvider i väntan på nedgång mår jag mycket bättre. 

När börsen går upp är jag glad, när börsen går ner är jag lika glad, då kan jag investera mer. Vid nedgång är det omöjligt att veta hur långt ner vi ska. Därför köper jag i stort sett lite varje dag. Om det är till exempel 20 000 kronor, så köper jag för 1 000 kronor varje dag. Det kan jag göra i en månad och ännu längre, eftersom det kommer in nya pengar varje månad.

Nu börjar jag känna lite oro kring aktiemarknaden, endast 5 av mina 13 aktier är rimligt värderade, resterande är mycket dyrare än dom har varit historiskt. Har inga fynd i portföljen längre... 

2021 kommer jag försöka köpa enbart fonder och Investor aktier. Investor är en enda aktie jag behöver fylla lite mer på för att få exakt samma fördelning som i andra branscher. Så vid nästa nedgång kommer jag fylla på i dessa, hur kommer du agera?

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Hej,
  I hear ya! Så dyrt att köpa nu. Jag ligger i vänteläge vad gäller aktier, samtidigt hade min portfölj ökat med flera hundratusen när jag tittade i går. Jag har också Investor aktier, bland annat, men satsar mest på mina fonder som är automatiserade för min del just nu.

  Din strategi inför 2021 låter toppen. Lycka till!

  Ha en fin dag,

  Anneli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej! Roligt när pengarna växer fort, men det är orimligt om det pågår länge. Tror att vi behöver en liten nedgång.

   Fonderna känns tryggare just nu 👍

   Delete
 2. Även jag kommer köpa Investor i år (men nu är priset högt, så jag kan/vill inte köpa fler just nu), samt öka i några av mina fonder. Kommer troligen sälja av en del små innehav samt Xact Hög.

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Investor har runt 15% rabatt, förra året och innan låg det på 18-20% rabatt. Hoppas på liten sättning i kursen då köper jag.

   Låter klokt att sälja Xact och fylla på annat som går bättre.

   Delete