Wednesday, May 12, 2021

Är du rädd för börsen?Kan du inte sova gott om nätterna? Är du orolig för en börskrasch? Då låter det som att du har för mycket pengar investerade eller för dålig diversifiering. Investering ska vara enkel och lätt att förstå. Vem som helst kan göra det.

Tänk såhär, om börsen går upp så tjänar du pengar. Om börsen går ner så kan du köpa samma fina bolag med rabatt. Tror du att covid, tredje världskriget eller jordbävning kommer att stoppa HM för att sälja kläder? Tror du att Swedbank går i konkurs efter 200 år som folkets bank? Tror du verkligen att Volvo kommer sluta sälja lastbilar bara för att någon som Tesla ger sin in som konkurrent? Tror du att fastighets eller skogs priser kommer sjunka på lång sikt?

Jag är mest rädd för att inte göra någonting. Då sitter man i ekorrhjulet, vaknar, jobbar, äter, sover, vaknar, jobbar, äter, sover, vaknar...  För att bryta mönster har jag följt andra som har lyckats. Andra som är rika, som har tid över, som kan välja att sluta jobba när dom vill, som kan ge bort pengar till välgörenhet, som kan vara fria...

Tänk på dina drömmar, hitta någon som har redan gjort det och gör samma sak! Så enkelt är det. Jag vill bli miljonär, tror du att det är lätt? Nej, men genom att följa personer som är det får man riktigt bra tips, inspiration, tydlig vägledning och uppmuntran att vem som helst kan göra det. Jag är en av "vem som helst". Det är du med. Följ dina drömmar, vi lever bara en gång. Största risken är att inte göra någonting. 

Jag tycker att det finns knappt någon risk på börsen när man vet vad man gör. Samma sak gäller att köra bil, rida häst, bygga hus och så vidare. Lär dig grundkunskaper, följ andra så även du kan uppnå dina drömmar!

Två Månadslöner

4 comments:

 1. Börsen går som en dans, två steg fram och ett bakåt. Instämmer med att den största rädslan är att vara fast i ekorrhjulet

  ReplyDelete
  Replies
  1. Finns många uttryck, ett av favoriter är "trappan upp - hissen ner" :)

   Delete
 2. Jag brukar tänka så att avkastningen är betalningen för ev oro - om man nu oroar sig. Klart det kan suga till lite i magen men hålla sig till planen och se framåt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verkligen! Sen är det stora bolag som har massa pengar. Covid är bara ett litet nedgång i det stora hela. Många bolag har överlevt andra världskriget!

   Delete