Thursday, May 27, 2021

Tech korrigering, fyndläge?



Per den sista mars 2021 hade Fortnox 385 000 företagskunder. Varje kvartal tillkommer minst 10 000 nya kunder vilket är över 100 nya kunder varje dag, även helger! Det låter helt orealistisk, men det är sant. Fortnox ligger före konkurrenter vad det gäller ekonomisystem online. Lön, fakturering, bokföring, ja, man får hjälp med det mesta.

Aktier och fonder inom tech hade en korrigering i år som varierade mellan värdepapper. Vissa gick ner -10% och andra gick ner lägre än -30% från toppen. Fortnox var ett av dom. Aktien föll från högsta punkten 510 kr ner till 351 kr. Jag började köpa som vanligt med mindre belopp och sedan köpa mer och mer ju mer kursen faller. Köpte 4 gånger på summorna från 398 kr ner till 351 kr. Det är nog enda sättet att köpa på botten, genom att köpa hela tiden, för att man vet inte hur långt ner kursen faller...

Snittkurs för mina köp blev 366 kr. Hur fick jag pengarna om jag spenderade allt på Embracer? Jag gjorde om lite i portföljen och sålde av... ja, det får man inte göra egentligen men det blev minskning i Securitas. Det blev för bra för att vara sant för att kunna köpa Fortnox under 400 kr. Så jag var tvungen att köpa fler aktier. 

Jag tror fortfarande på att aktiekurs i Fortnox kommer att stå på 500 kr nästa år. Då är det som att köpa 500 lapp för 350 kr. Sen blir aktiekursen bara högre med åren, precis som i de flesta aktier. Eftersom jag bevakar min portfölj hela tiden, har jag ungefärlig koll på vad aktiekurs borde stå på. När kursen avviker med -20% eller mer köper jag fler aktier. Tycker inte att -5% eller -10% är rea, det händer ganska ofta.

Courtaget är 19 kr på Fortnox så det gäller att köpa på sig mycket direkt, annars blir courtaget bara onödig kostnad. Fram till 2025 vill Fortnox dubbla bolaget till 700 000 kunder. Det kommer att ske med hjälp av förvärv. I framtiden finns det planer att byta handelsplats från NGM SME till Nasdaq Stockholm. Då är stora indexfonder tvungna att köpa aktien vilket kan ge rejäl skjuts uppåt.

Angående Securitas så kommer jag köpa tillbaka aktier i bolaget lite längre fram, det finns inte så stora rörelser i aktiekursen så när man köper betalar man en rimlig pris nästan alltid. Även jag ser fram emot månadens uppdatering här på bloggen, jag vill visa er hur portföljen ser ut nu och hur branschfördelning blev mellan bolagen. Inlägg om det kommer vid månadsskiftet. Som vanligt, gör egna analyser innan köp!

Två Månadslöner

No comments:

Post a Comment