Sunday, May 16, 2021

Hur får man mer trafik till bloggen?Min blogg granne från småland som heter Utdelningssmålänningen undrade om hur jag ökade min trafik in till bloggen. Det finns många tips på nätet, men det är inte alla som passade mig så jag sorterade fram det som var enklast för mig att göra. Trycker du på hans namn så kommer du in till hans blogg direkt. Det finns många bra inlägg där också! 

Ok, tips nummer ett är att hjälpa varandra. Man kan kommentera på andra bloggar och på det sättet gör man sin reklam också. När någon trycker på ditt namn hamnar dom på din blogg istället. Man måste dock skriva in webbadress och sitt namn när man kommenterar hos andra. 

Andra bloggar behöver inte vara inom börs. Du kan skriva kommentarer även inom andra nischer som matlagning, familj, djur och natur m.m. Du kan även besöka olika forum och marknadsföra sig där med sina kommentarer.

Tips nummer två är att vara med på sociala medier. Facebook brukar oftast inte tillåta bloggreklam, men det går bra på Instagram, Youtube och Twitter.

Tips nummer tre är att visa din blogg för familj, vänner, släkter, arbetskamrater och vill dom visa den vidare till sin familj och bekanta så funkar det ännu bättre.

Tips nummer fyra är att skriva intressanta inlägg, ingen bryr sig om att det är fint väder imorgon, det ska vara rubriker som fångar intresset som "därför faller börsen imorgon" eller "Investor är superbillig just nu". Det är alltid bra att skriva något personligt om sig själv också så läsarna vet lite mer om dig och kan relatera eller lära sig något som inte står på nyhetssajter.

Tips nummer fem är att ha stort intresse för det du skriver om. Om du älskar börs och aktier, skriv om det. Inspirera andra, hjälp nya sparare, ge bra och konkreta tips, ge läsarna något värde så att dom ska återkomma igen för mer. Det är även viktigt med design på bloggen och inte skriva olika typsnitt hela tiden och ha suddiga bilder. Gör det fint, enkelt, personligt och något som ger värde. Skriv inte heller jättelånga text, då det är få som läser så mycket. Just på grund av det har jag slutat följa några bloggare.

Annars har min blogg slutat växa så mycket som den gjorde i början, nu är det ungefär samma antal besökare senaste månaderna och jag har själv svårt att hitta på nya sätt för att locka fler läsare. Jag tänkte att om jag visar portföljvärdet så kommer fler följa mig, men har sett hos vissa andra att det hjälper inte alls. Så jag kan fortsätta att vara anonym. Hoppas det var lite inspiration på idéer och att ni får fler besökare framåt! 

Två Månadslöner

22 comments:

 1. Varför vill du ha mer trafik till bloggen ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag tror att ju fler besöker bloggen, desto mer pengar genererar Google Ads. Sen är jag lite orolig ifall några kommer sluta följa min resa och då vill jag kompensera för volymen. Det är ju roligare när det växer också :)

   Delete
  2. Nu var det ju som nämndes i första raden (bara det ger kanske några läsningar) Visst vore det trevligt med en blogg som generade en slant som sidoinkomst när jag är i FIRE i tänkte jag.

   Dessutom, fler läsare ger fler och bättre kommentarer med infallsvinklar man inte tänkt på när man skrev inlägget. En bra kommentar kan också ge uppslag till nya inlägg.

   Delete
  3. Hur mycket pengar genererar Google Ads egentligen ?

   Delete
  4. Google Ads ger inte mycket. Två Månadslöner skrev om det här: https://tvamanadsloner.blogspot.com/2021/04/en-kort-blogguppdatering.html . 11800 besök och 157 kr reagerade jag på det det samstämde med att jag har ungefär hälften av vardera.

   De som tjänar pengar gör det med samarbeten - affiliates. Tror jag. Jag är precis i början av att lära mig om detta.

   Delete
  5. Såhär funkar det: När någon trycker på reklam så får jag mellan 0,1 - 4 kr beroende på vad det är för reklam och hur länge dom är inne på hemsidan. Sen om någon köper något genom reklam får man mycket mer. Jag har ingen statistik på det, men tror jag fick 20 kr när någon köpte nåt. Jag vet inte vad eller för hur mycket.

   Google ads betalar ganska litet och jag ser inte det som sidoinkomst. Det är extremt svårt att få rimligt betalt för det. Det måste vara samarbeten som Utdelningssmållänningen säger. För samarbete gäller pris som man kommer överrens om.

   Delete
  6. Tack för all information. Det är intressant med alla dessa anledningar till varför man bloggar...och olika ämnesval som man kan välja att fylla sin ekonomiblogg med. Även hur andra bloggare förhåller sig till all denna valfrihet.

   Delete
 2. Hej!
  Bra inlägg!
  Apropå tips nr 1 att hjälpa varandra, så har många bloggare en lista med tips på andra bloggar som man tycker är läsvärda. På det sättet jag har hittat flera intressanta bloggar. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Helt rätt :) Jag tycker bara att det är inte det snyggaste på hemsidan, därför försöker jag minimera antalet läsvärda bloggar. Missförstå mig inte, alla bloggar är läsvärda och bra! :) Jag läser många fler än det jag har skrivit upp.

   Delete
  2. Där tycker jag tvärtom. Tittar ofta om det hänt något på blogglistan där jag även har rubriken med och kan säga att RUBRIKEN är superviktig för att jag ska klicka. Om vi pratar om att få fler läsare.

   Delete
  3. Haha, klickbait funkar ju alltid :D

   Delete
 3. Hej, bra tips.
  1. Hjälpa varandra samt skriva om ett bredare ämne. Jag tror att jag har åtminstone ett ämne som jag inte nämnt här som skulle funka.
  2. Sociala medier känns som att det kräver mycket, typ daglig aktivitet. Men är säkert effektivt.
  3. Prata med de man känner går ju inte när man pratar pengar, men med en ny blogg så...
  4. Intressanta inlägg. Här finns det personliga inlägg som är mer av en dagboksanteckning och mer publikfriande inlägg av typen "bästa kreditkortet 2021". Den första är den jag själv har mest nytta av när jag skriver men den andra läses nog mer
  5. Ha intresse av det skriver om. Absolut, men man skulle också kunna
  skriva om vad som helst man tror folk letar efter, t ex "Knyta slipsknut" som aldrig tappar sin aktualitet...

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1 Bred ämne är viktigt, då kan man hitta på saker hela tiden. Tråkigt när man inte kan komma på något att skriva... Jag skriver om ekonomi som helhet, skatter, jobb, även lite om privatliv.
   2 Ja, det kräver mycket.
   3 Jag har visat bloggen till kollegor på jobbet och dom visade den till sina familjer, så det kan funka.
   4 Glöm inte nyckelord, så att google kan hitta din blogg. Texter ska också vara runt 400 ord, för korta inlägg ignoreras av google.
   5 Verkligen! Hur... eller vilken aktie är bäst? :) Hur blir man miljonär? Ja, det vanligaste uttrycken.

   Delete
 4. Jag hjälper gärna till att pusha för andras bloggar. Var nog bättre på det förut när jag själv skrev mer aktivt. Nackdelen dock, om man lyckas dra till sig många läsare, är att det kan kännas som pressen ökar, både på antalet inlägg och på kvalitén. Men det är såklart upp till var och en att lägga ribban där.

  Heja dig!

  Mvh Louise

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Louise, jag tänker likadant, pressen ökar definitivt!

   Delete
 5. Vilket av dina tips skulle du säga är det mest effektiva?

  ReplyDelete
 6. Mycket bra fråga, för mig var det nr1 att synas på andra bloggar och forum. Har fått mycket trafik från dom andra bloggar som Kronan till miljonen, petrusko, slimis, dividend story m.m. dom är redan stora bloggar med bra trafik och några klickar garanterad på ditt namn i kommentarsfältet 😁

  ReplyDelete
 7. Hej,
  Jag kommenterar hos andra bloggare för att jag gillar det som skrivs och tycker att det är intressant. Jag hade aldrig tänkt på det förr men har märkt nu att det är så andra många läsare klickar in sig på min blogg. Jag tycker också att det är kul att länka till bloggar och blogginlägg som jag gillar i mina egna inlägg ibland. Men jag gör det bara om det är genuint och relevant. Men det känns kul att kunna lyfta varandra på det sättet och speciellt om det man länkar till är läsvärt och intressant. Det ger ju även kvalitet till ens eget inlägg tänker jag.

  Men bra tips och råd där!

  Ha det gott!

  Anneli

  ReplyDelete
 8. P.S Mitt personliga motto är "Carry as you climb" vilket betyder att jag är en stor förespråkare för att man skall lyfta med sig andra på vägen upp.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riktigt bra motto :) Därför många arbetsgivare har som grundvärdering att man gör saker tillsammans.

   Delete