Thursday, May 13, 2021

Nibe Q1 2021Börsen är stängd idag, men här på bloggen är det full fart! Hade som mål att skriva mer sällan, men det händer otroligt mycket på börsen sista tiden. Helt otroligt vilka kraftiga rörelser det kan vara på en dag! Igår till exempel föll Angler Gaming (Investmentbolag inom spel) med hela -19,18% efter en stark rapport! Bolaget Bong (tillverkar kuvert och mindre förpackningar för e-handel m.m.) gick upp 26,26% också efter en stark rapport!

Därför ska man inte köpa, sälja, köpa, sälja hela tiden. Det går inte att förutse marknaden och definitivt inte att se i framtiden. Som NIBE, föll några procent efter en stark rapport och dagen efter gick kraftigt upp. 

I rapporten stod det att länder vill satsa på mer miljövänliga produkter (som NIBE säljer såklart). Det är för att minska miljöpåverkan m.m. Även USA kommer satsa stort på det, ge rabatter vid inköp och liknande. Allt för att påskynda omställningen till mer miljöanpassade uppvärmningssystem, solpaneler och mycket annat.

Vintern har varit lång och kall vilket gjorde att NIBE sålde bra under kvartalet. Eftersom många jobbar hemifrån eller i sina stugor, blev det stor efterfråga även på varmvattenberedare, värmepumpar och även de som renoverar köpt solceller, bergvärme och kaminer.

Vinsten blev 1,26 kr (förra året 0,84 kr) för första kvartalet. Jag är väldigt nöjd med rapporten och ser att NIBE kommer vara ett riktigt bra investering på lång sikt. Aktien är alltid lite dyr, så om det kommer en nedgång, pass på. Det kommer jag göra! 

Två Månadslöner

1 comment:


  1. Jag heter Silvia Scali och är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag kommer att vittna om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare Pierre Michels tjänst. Jag började procedurerna med henne i fredags och på tisdag klockan 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelse på att överföringen av min begäran på 950.000 kr skickades till mig. mitt bankkonto väldigt tidigt, till min stora förvåning lyckades överföringen. Här är hans E-mail : combaluzierp443@gmail.com


                         E-mail : combaluzierp443@gmail.com

    ReplyDelete